English site
Østens bedste hemmelighed - på egen hånd

Turkode: BUHE

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 14.300,-
Intro

Burma - Østen's bedste hemmelighed

12 dages rundrejse der byder på Burma absolutte højdepunkter, trekking og dage på stranden -på egen hånd. 


Efter et par spændende dage i på egen hånd i Yangon, flyver I nordpå til tempel området i Bagan.
På cykel eller måske med hestedroske rundt i det store Unseco beskyttede templer og gamle pagoder.

Med bil går turen op i bjergene til Shan Staten og til den tidligere britiske Hill Station Kalew. Nu er byen mest kendt for sit marked, og som centrum for de mange minioriter/bjergstammer der bor i de omkringliggende landsbyer.

Trekking fra Kalew til Inle lake. 2 dges let trek med overnatning i Pao landsby. 
Bagagen bliver kørt fra Kalew til hotellet ved Inle Lake - Så de næste 1½ dag skal der kun bæres på en dagstursrygsæk indeholdende solcreme, kamera, drikkevand,tandbørsten mv. 

Vandringen slutter ved vestbredden af Inle Lake, hvor en båd venter, og vil sejle til hotellet. En hel dag med sightseeing og mødet med Intha folket, benpadlerne, de flydnede marker på Inle Lake.

Fra Inle Lake er der blot en lille time til den lille lufthvn i Heho, og derfra videre til Thandwe og Nga Pali Beach
til en par afslappende dage med lidt forkælelse ved Andamanerhavet.

Rejsen sluttes i Yangon - med gode minder, og indtryk fra en dejlig smilende befolkning, og forhåbentlig lysten til attter at besøge og opdage mere af denne...Østens bedste hemmelig! 

Program

Dag 1: YANGON / Ankomst
I bliver budt velkommen af vores lokale guide, der følger Jer til Jeres hotel og hjælper jer med check ind og evt. andet praktisk. Jeres første møde med Burma og Yangon afsluttes med manér - da programmet står på "High Tea" på det berømte hotel fra 1896 "The Strand".

Måltider: - / - / -
Overnatning: Hotel

Dag 2: YANGON
Efter morgenmaden er der tid til at besøge Sule Pagoden i centrum af Yangon. Pagoden kan dateres over 2000 år tilbage. I besøger Mahabandoola Park, med uafhængigheds monumentet og Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) - hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Sightseeing og byvandring i den gamle by et spændende miks mellem britisk koloni byggeri i forfald og nye skyskrabere.
Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden. Det anbefales at blive oppe ved pagoden til solnedgang.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 3: YANGON
En dag i storbyen på egen hånd.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 4: YANGON - BAGAN
Transport til lufthavnen, og videre med til Bagan.
Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien - en turistseværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan var hovedstaden i det første Myanmar Imperium - en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagan ruiner dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede.

Sightseeing i tempelområdet på cykel.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 5: BAGAN (cykel)
På egen hånd, og tid til mere opdagelse i det store tempelområdet eller langs floden og i landsbyerne.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 6: BAGAN - KALEW
Med bil til Kalew - en tidligere britisk hill station. Køreturen tager det meste af dagen (ca. 8 timer) gennem små landsbyer alt imens vi lamngsom kommer op i bjergene. Kalew ligger i 1400 moh. Briterne søgte mød Kalew når det blev for varmt om sommeren - heroppe i højderne var klimaet mere fugtigt, køligt og ofte tåget, og mindede måske mere om "derhjemme". I dag findes der stadig mange engelske huse i Tudor stilen - omkranset af klassiske engelske haver. I området omkring Kalew ligger der mange landsbyer tilhørende Palaung minoriteten samt andre bjergstammer. Disse folk tager til Kalew markedet hver femte dag i dag deres farvestrålende klæder -og er en attraktion i sig selv.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 7: KALAW - SHABIN - TEEIN (trekking)
I dag starter jeres 2 dages trek til Inle Lake - tidligt om morgen bliver i kørt med pick up truck ud til Shabin - en landsby beboet af Danu folket. Vejen og stierne de næste par dage vil fører jer igennem et smukt landskab og mødet med flere af de forskellige minoriteter som der er i området. I vil foruden Danu bla. møde Palaung, Pao og Taung Yoe. Jeres lokale guide vil undervejs introducerer Jer til de forskellige minoriteter og i vil opleve dagligdagen ude i landsbyerne på aller nærmeste hold. Frokost i Pawke (Pao landsby) hvorefter der er 3-½ times trek til landsbyen Teetain - hvor i skal overnatte

Måltider: M/ F /A
Overnatning: Landsby

Dag 8: TEETAIN - THANDAUNG (trekking) - INLE LAKE
Efter at have taget afsked med landsbyen venter der ca. 5 timers trekking ned mod bredden af Inle Lake.
Undervejs vandrer i gennem bambus skoven, og landskabet åbner sig hver gang i kommer til en ny landsby. Landsbyerne tilhører minoriteter fra bl.a. Pao, Taung Yoe samt Intha folket. I området dyrker minoriteterne banan, papaya, kartofler og bønner. Frokost i landsbyen Thaudaung. Når i kommer til søbredden hen på eftermiddagen bliver i samlet op af en båd der vil sejle Jer Nyaung Shwe - som er hovedbyen på den nordlige bred af søen. Ankomst og indlogering på hotel.

Måltider: M/ F / -
Overnatning: Hotel

Dag 9: INLE LAKE
I dag har i en hel dag ude på den 25 km lange sø. Inle Lake er berømt for fiskernes stående "et-ben's roning" samt de flydende haver, hvor der dyrkers grøntsager. I besøger pælelandsbyerne på søen samt den af landsbyerne langs søbredden som afholder dagens marked. I landsbyerne er der produktion af diverse lokale håndværk som ris papir fremstilling, silke vævere m.fl. - og man får følelsen af at gå rundt i et landbrugs-kunsthåndværks museum. Frokosten indtages på en af restauranter ude på søen. Efter frokosten fortsætter ekskursionen, og der vil også være tid til at besøge et kloster, eller hvad i nu har lyst til.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 10: INLE LAKE - HEHO - THANDWE - NGAPALI BEACH
Transfer til lufthavnen i Heho og med fly Thandwe. Efter ankomst bliver I samlet op, og har ca. en 20 minutters køretur ned lands kysten til Jeres hotel. Den burmesiske kyst er et spændende og godt alternativ til f.eks Thailand. Her er kun ganske få hoteller i området. Hvide strande ud til Andamnerhavet, og uberørte landsbyer i baglandet.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 11: NGAPALI BEACH
Ngapali Beach ligger 10 km sydvest fra provinsbyen Thandwe, og er fortsat uspoleret. Tæt på hotellerne ligger fiskerlandsbyerne, hvor livet går sin vante gang med fiskeri fra mindre både - og dyrkning af frugt og grønt i baglandet.

At tage på badeferie i Burma, kan måske bedst sammenlignes med en rejse til Thailand for 20-30 år siden. Omkring strandene i Burma har disco-støj, neonlys og plastic souvenir endnu ikke taget sit indtog, og undervejs møder man en interesseret lokalbefolkning.

Overnatning: Amata Resort & Spa
Måltider: M/-/-

Dag 12: NGAPALI BEACH
En dejlig dag på stranden eller en udflugt til de omkringliggende landsbyer

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/ -

Dag 13: NGAPALI BEACH 
Endnu en dejlig dag på stranden eller en udflugt til de omkringliggende landsbyer

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 14: NGAPALI - THANDWE - YANGON
Efter et par afslappende dage ved Andamanerhavet, Over middag går flyet tilbage til Yangon. Efter check-in på jeres hotel er dagen til fri disposition

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 15: YANGON / afrejse
Tid til den sidste shopping på Scott markedet, og tid til afsked med nye burmesiske venner? Sent på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, og afrejse fra Yangon.

Galleri

 • shwedagon pagoden
 • munk novice
 • yangon kolonistyle
 • yangon  husk at kigge op
 • billede
 • Templer-i-solnedgangens-lys
 • bagan
 • kalew trek
 • kalew trek
 • kalew trek
 • kalew trek
 • kalew trek
 • billede
 • palaung kvinde med barn
 • vandring kalew inle lake
 • billede
 • inle
 • bonde dreng inlelake
 • billede
 • bed room
 • ngapali strandsaelger
 • amata ligger i en landsby
 • billede
 • ngapali braende

Mere info

Visum

For alle rejsende kræves der et gyldigt pas (udløbsdato mindre end 6 måneder) samt et Myanmar visum. Turister får udstedt et 28 dages visa der begynder fra den dag du rejser ind i landet - og er gældende 3 måneder fra udstedelsesdagen.
Du kan opnå visum til Myanmar ved alle Myanamr ambassader og konsulater.

Da der ikke findes nogen Myanmar ambassader/konsulat i Danmark, er det i stedet muligt at opnå visum ved indrejse. 

Visa ved ankomst:
Det er nu blevet muligt at opnå "visa on arrival" ved ankomst til Yangon International Airport. Dog skal der inden ankomst til Yangon søges om et såkaldt "letter of invitation"/ indrejse tilladelse.

Til brug for dette skal du derfor sende os flg. oplysninger:
- fulde navn (som i dit pas)
- faders navn
- nationalitet
- religion
- profession
- fødselsdato og år
- pas nummer
- udstedelses dato (pas)
- udløbsdato (pas)
- ankomst og afrejse dag/tid (til Burma)
- 1 pasfoto (Du kan evt. scanne billedet og emaile det til os)

Send udfyldt visumformular, pasfoto samt en kopi af dit pas på email eller fax. Når din ansøgning er blevet behandlet, vil du modtage en indrejse tilladelse.

Der kan gå op til 3 uger for at opnå indrejse tilladelse, da din ansøgning skal sendes til Myanmar.
Så snart vi har indrejse tilladelsen sender vi dig din kopi. Du skal således medbringe tilladelsen på din rejse og fremvise den ved check-ind skranken for flyet til Yangon (Typisk i Bangkok), og igen til immigrationsmyndighederne ved ankomsten til Yangon Internationale lufthavn. Du skal desuden medbringe 2 stk. pasfoto

Pris for "visa on arrival"
1 person USD $ 80,-

Da det er en service TIMBUKTU og Burma Specialisten yder sammen med vores samarbejdspartnere i Myanmar - skal vi gøre opmærksom på at naturligvis kun hjælper vores egne kunder/gæster.

Lufthavnsskat

Ved afrejse fra Burma - skal der betales en international lufthavnsskat på 10 USD pr. person. Man kan ikk ebetale med Kyatt. - Så gem derfor altid 10 USD i kontanter til afrejsen.

Vaccinationer

Se evt. www.vaccination.dk eller spørg egen læge.

Penge og Kreditkort

Den officielle valuta i Burma er Kyat (udtales: "Chat").
Den officielle kurs er 1 USD = 6 Kyat, og den uofficelle eller markeds kursen kan være helt op til 1 USD = 1200 Kyat (2008).

Der findes flere vekselbureauer i Yangon som giver en go dkurs. Vi anbefaler at du medbringer kontante US Dollars (USD) fremfor Euro, Pund, - som kan være svære at få vekslet. Større dollar sedler opnår som regel en bedre kurs end mindre sedler.
Undgå at veksle i lufthavnen - da kursen her er meget ringere 1 USD = 450 Kyat. Er du usikker så spørg din turleder eller på dit hotel. Vi hjælper dig gerne med at veksle. 

Det er næsten ikke muligt at benytte sig af kreditkort i Burma. Kreditkort modtages kun på ganske få af de internationale hoteller samt enkelte restauranter.  Rejsechecks er ligeledes svære at benytte, og tager typisk lang tid at få ombyttet i bankerne. Bankerne holder lukket lørdage, søndage samt på off. helligdage.

Landefakta

Hovedstad: Yangon (Rangoon), Pyimana (Ny regeringsby)

Areal: 678.500 Km2

Tidszone: GMT + 6,5 timer

Indbyggertal: ca. 53 mio.

Befolkningstæthed: 70,9 pr. km2

Gns. levealder: 54,7 år

Befolkningsgrupper: Burmesere 68%, shan 9%, karen 7%, rohingya 4%, kinesere 3%, mon 2% og andre 7%

Officielt sprog: Burmesisk

Andre sprog: Lokale sprog (bla. Shan, Kachin, Karen) og engelsk.

Analfabeter: 17,3%

Religion: Budhisme 89%, Kristendom 4%, Islam (Sunni) 4%, andre 3%.

Valuta: 1 Kyat = 100 pyas

Økonomi: Landbrug 64%, serviceerhverv 27% og industri 9%

Burma er i besiddelse af mange og rige naturressourcer, frodige jorde, et betydeligt fiskerierhverv – dertil kommer forekomster af ædelsten, naturgas, olie og teaktræ. 25 % af industrien er statsejet, men en liberalisering har de senere år betydet en stor vækst i mellemstore virksomheder. Nøgleindustrien som energi, sværindustri og udenrigshandlen er fortsat styret af regimet/militæret. Udenrigshandelen med Kina er stigende og vigtig af betydning.

Priser & booking

Østens bedste hemmelighed - på egen hånd

Turkode: BUHE
Antal dage: 15 dage
Priser per person i dobbeltværelse
Vælg selv tidspunkt -  Åben for booking  kr.  14.300,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse:


 

Prisen inkluderer:

 • Transfer fra/til lufthavn og hotel i Yangon
 • Alle arrangementer som nævnt i programmet
 • 14 overnatninger i Burma
 • High-Tea at the Strand Hotel
 • Burmesiske lokalguider ( Engelsk talende)
 • Måltider (markeret med M=morgen, F=frokost, A= aften)
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse, dog ikke under trekking delen)
 • Alle indenrigsflyvinger - som er nævnt i programmetCykelleje
 • Cykleguide,
 • Al form for lokaltransport
 • Porter udgifter ved lufthavne og havne ( Jetties)
 • Dansk Rejsegaranti

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly til Yangon
 • Evt. forsikringer
 • Visum til Burma (Myanmar)
 • Drikkepenge
 • Mad og drikke som ikke er anført i dag til dag programmet
 • Udrejse afgift fra Yangon lufthavn (USD 10)
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314