English site


Burma Overland

Turkode: BUOL

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 21.900,-

Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Burma Overland - (anbefales til min. 4 personer)

På denne rundrejse i Myanmar (Burma) har vi hele tiden et overlandkøretøj til rådighed. Vi får derfor virkelig mulighed for at se, opleve, lugte og sanse hele landet - på en helt anden måde, end hvis man flyver rundt mellem landsdelene.

I starter ud fra Yangon og kører til Bago, den ældgamle hovedstad i Mon-kongeriet, der eksisterede fra det 14. til det 16. århundrede.
Vi fortsætter derfra til Taugoo, undgangspunktet for et besøg til en arbejdende elefant-camp i junglen ved Bago Bjergene. Derefter tager vi videre til Kalaw, tidligere Hill Station for de britiske kolonister.

Efter en dag ved og på den 25 km lange Inle Lake, der er berømt for sine fisketraditioner, flydende haver og små produktionsværksteder, kører vi via Pindaya videre til Mandalay - den sidste burmesiske kongeby. Fra Mandalay via vulkanbjerget Mt. Popa tager vi til Bagans tusinder af ruinpagoder. Denne gigantiske "tempelkirkegård" vidner om en højt udviklet kultur fra længst forsvundne tider. En hel dags interessant kørsel gennem landsbyer og vekslende landskaber tager os til Pyay - hovedstaden i det gamle Pyu Dynasti. Sriksetra, hvor vi finder nogle af Myanmars, hvor vi finder nogle af Myanmars ældste pagoder. 

I returnerer til Yangon "Østens haveby" med den gyldne pagode Swedagon som vartegn og landets stolthed.

En unik overland tur der tager dig med til flere seværdigheder og tættee på burmeserne end den klassiske rundrejse.

Program

Dag 1: Afrejse fra København via Bangkok

Dag 2: YANGON - ankomst
Ved ankomsten til Yangons Internationale Lufthavn bliver vi mødt af den lokale guide, der sørger for vores transfer til hotellet. Om eftermiddagen nyder vi en rolidt tur til Mawlin Jetty og tager rickshaws (cykeltaxaer)på en kort tur langs Yangon Floden. Vi nyder en "High Tea" - enten klassiske eller burmesisk på det smukke kolonihotel The Strand fra 1896. Dette hotel blev i sine fuldmagtsdage beskrevet som "Østens fineste hotel". Vi fortsætter til Botataung Pagoden, der indeholder hår fra Buddha. Vi returnerer til hotellet.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/ - / -

Dag 3: YANGON-BAGO
Efter morgenmaden kører vi til Bago. På vejen gør vi diverse stop, blandt andet ved Shwenyaungpin Nat Shrine (en nat er en overnaturlig gud, der "bor" særlige geografiske steder) for at bede om god rejse, vi stopper ved Kirkegården for Allied World Soldiers og ved Kyaikpun Phaya med sine 4 siddende buddhaer. I Bago Ss besøger vi det interessante marked, hvis bugnende grøntsagsstande, farverige blomsterboder og udbud af hverdagsprodukter - oftest håndlavet - er en oplevelse. Vi lægger turen forbi den liggende Buddha Swethayaung Pagode, det lokale Kloster Uddannelses Center og en Mon-landsby, der er fyldt med bomuldsvæverier. Derfra kører vi videre til udgravningen af det 1600 tals palads, hvor herskeren af Mon Dynastiet herskede fra. Her kan vi stikke hovedet ind i det lille men interessante museum, der viser udstillinger om det gamle Mon Dynasti. Vi går hen til Hintha Gon Pagoden, hvor Bago efter sigende blev grundlagt. Hver giver vi blomster til Bogos Kongelige Moder. Vi overnatter i Bago.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 4: BAGO - TAUNGOO
Efter en klassisk burmesisk morgenmad kører vi til Taungoo (ca. 5 timer). På turen stopper vi i flere landsbyer og betragter det daglige burmesiske liv - eller svarer på spørgsmål fra de venlige og nysgerrige burmesere, der måske aldrig har set en europæer. Ved ankomsten til Taungoo indkvarteres vi på et guesthouse. Resten af dagen er til fri dispositon.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/ - / -

Dag 5: TAUNGOO - ELEFANT CAMP
Taungoo er et oplagt sted at have base, hvis man vil opleve en af de arbejdende Elefant Camps, der findes ved Bago Yoma - Bago bjergkæden. Her vinder vi noget af verdens fineste teak - såvel som en indtagende og frodig natur. Vi tager fra Taungoo virkelig tidlig morgen og kører 2-3 timer til en af elefant lejrene. Her oplever vi, hvordan mennesker og elefanter lever og arbejder sammen i den skovindustri, der nu er tilbage i landet. Vi spiser frokost i junglen med de lokale og vender tilbage til Taungoo og vores guesthouse om eftermiddagen.
Overnatning: Hotel
Måltider: M/ F /-

Dag 6: TAUNGOO-KALAW
Tidligt om morgenen sætter vi kursen mod den tidligere britiske koloni og "Hill Station" (ca. 8 timers kørsel - med stop). Her, mellem majestætiske pinjetræer og frodige bakker, trak de engelske kolonister sig tilbage, når varmen blev for overvældende i andre dele af landet. Byen kan derfor prale af nogle skønne kolonihuse - og engelsk anlagte haver. De nærmeste nabobyer huse stammer som Palaung, der hver 5. dag kommer til Kalaw marked for at handle. Deres farverige dragter er et koloristisk indslag i Kalaws ellers stille charme. Vi overnatter i Kalaw.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 7: KALAW-NYAUNG SHWE - INLE LAKE
Efter morgenmad besøger vi Kalaw marked og centrum. Vi kører derefter 15 min. mod nordvest og stopper i et kryds, hvor vi bliver sat af. Herfra tager vi en vandresti, der vil fører os igennem det smukkeste landskab af pinjetræer, bakker og 360 graders udsigter. Efter ca. 1½ time kommer vi til Pane Hne Pin, en af Palaung-stamme landsby med ca. 600 indbyggere. Dette folk lever hovedsageligt af landbrug og jat. De bor i langhuse, hvor 4-5 familier deles om pladsen. Herfra vandrer vi videre i ca. 2 timer til vi når endnu et kryds, hvor vi møder vores overlandkøretøj. Vi vender køleren mod Kalaw som vi når ca. ½ time efter. Om eftermiddagen hopper vi ombord igen og tager til Nyaung Shwe (ca. 2 timers kørsel), som er en lille hyggelig landsby i den nordlige ende af Myanmars største indsø Inle Lake. Fra Nyaung Shwe tager vi en båd til vores hotel.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 8: INLE LAKE
Dagen er afsat til en hel dag på søen og vil byde på enestående oplevelser med bl.a. benroende fiskere, flydende paradisgrønne haver, lokale fiskemetoder og landsbyliv, som det tager sig ud på og ved en sø af denne størrelse (25 km. på langs). Vi besøger Phaung Daw Oa Pagoden, der huser fem meget hellige Buddharelieffer fra det 12. årh. - og som næsten alle er så dækket af guld og gaver, som de kan blive. Eftermiddagens udflugt går til landsbyen Indein, for at se nogle af Myanmars ældste pagoder - bygget i Bagan-tidsperioden. Disse ruinpagoder, skønt beliggende i det grønneste landskab med rislende småbække, giver en idé om bygge- og livsstilen i det 12. og 13 århundredes Myanmar.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 9: INLE LAKE - NYAUNG SHWE - PINDAYA
Efter morgenmaden kører vi mod Pindaya (ca. 3 timer) - en charmerende landsby, der har specialiseret sig i produktionen af papirsparalyer. Om eftermiddagen besøger vi Pindaya Grotte, berømt for sine tusindvis af buddhabilleder. Vi overnatter i Pindaya

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 10: PINDAYA - MANDALAY
Efter vores morgenmad sætter vi kursen mod Mandalya - byen der var hovedstad for Myanmars sidste konge - og hovedperson i sangen om "The Road to Mandalay", der omhandler kolonitiden. Om eftermiddagen besøger vi en guldbladsproduktion og Mahamuni Pagoden, der oprindeligt blev bygget af Kong Bodawpaya i 1784 som hjem for et helligt billede fra 1. århundrede. Senere er pagoden blevet dækket af et tykt lag bladguld. Vi overnatter i Mandalay og charmeres af byens farverige aftenliv.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 11: MANDALAY - MINGUN - MANDALAY
Vi tager ned til Kywezon kajen og betragter det travle og sprudlende liv på floden, mens vi venter på en flodbåd. Den hopper vi ombord på og sejler til oldtidsbyen Mingun. Vi slentre rundt i denne ældgamle hovedstad ved bredden af floden og ser Buddhas fodaftryk i Settawya Pagoden, går til den enorme Mingun klokke og ser den ufærdige pagode, der skulle have været verdens største. Men hovmod har alle dage stået for fald, og i dag er byen kun en lille landsby under grønne blade. Vi returnerer med båd til Mandalay, hvor vi om eftermiddagen besøger Shwenandaw Klostret, der er kendt for sin spændende træudsmykninger. Vi går videre til Kethodaw pagoden, der pga. sine mange tusinde inskriptioner og buddhistiske tekster på væggene er kendt som værende verdens største bog! Senere nyder vi den spektakulære solnedgang fra Mandalay Hill, hvor vi i ro og mag kan fordøje dagens mange indtryk.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 12: MANDALAY - ANARAPURA - SAGAING - MANDALAY
Fra morgenstunden tager mod "City of Immortals", Anarapura, hvor vi besøger et 150 år gammelt Mahagondayen Kloster og deres buddhistiske læringscenter. Klosteret huser flere tusinde munke, hvis processioner mod frokosten er et "syn for guder". Her i byen har også silkevæverindustrien overlevet som tradition. Vi besøger derefter U Bein Broen. En over 150 år gammel træbro, der næsten synes at svæve eller at holde sammen på sig selv mere af vilje end af fysisk formåen. Efter frokost kører vi over Ava Broen mod Sagaing og besøger Sagaing Hills - et retræteområde for nonner og munke. Vi besøger naturligvis også Sagaing by, der med sit marked, sine småbutikker og restauranter er et godt sted at tage en forfriskning og betragte dagliglivet som det udspænder sig i Myanmar. Har man lyst er der fra Soon U Ponyashine Pagoden fra 1312 en enestående udsigt ud over byen - for dem der ikke er bange for højder! Sen eftermiddag returnerer vi til Mandalay og vores hotel.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 13: MANDALAY - MT. POPA - BAGAN
Tidlig om morgenen forlader vi Mandalays travle gader og kører ca. 6 timer, til vi når Mt. Popa. Dette bjerg er i virkeligheden en udslukt vulkan og ifølge burmeserne hjem for nogle af Myanmars mest magtfulde "nats". Vi besøger nat-museet og får et indblik i troen på de 37 natguder (... mere ind her) Vi passere og ser flere pilgrimme, som vi vandre op ad bjerget, da dette særlige hjemsted for nats er et udbredt sted at bede. Om eftermiddagen tager vi mod Bagan, men besøger på vejen flere landsbyer og ser bl.a. hvordan man laver juice af palmetræer. Vi indkvarteres i Bagan.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 14: BAGAN
En hel dags fantastisk ekskursion i Bagans tempelby venter på os. Vi ser de vigtigste og mest interessante templer og pagoder alle bygget mellem det 10. og 13. århundrede, hvor Bagan-riget havde sin storhedstid. Inden vi tager videre mod landsbyen Myinkaba, går vi op i Shwe Gu Gui Templet, hvorfra vi kan se ud over næsten hele Bagan. Og hvis man lukker øjnene kan man næsten se for sig, hvordan byen har kriblet af liv mellem de dengang guldbelagte pagoder, dagligdags huse og hytter, processioner og markeder. Det er en enestående stemning, der hersker her - og et under mindst lige så stort som Ankor Wat i Cambodja. Vi overnatter igen i Bagan.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/- 

Dag 15: BAGAN - PYAY
Vi tager et ordentlig stræk i vores efterhånden velkendte køretøj på ca. 9 timer - mod byen kaldet Pyay også kaldet PROME. Det ligger på de stejle bredder ned mod Ayewaddy Floden. Vi bliver indkvarteret og får os et velfortjent stræk inden aftensmad.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 16: PYAY
Vi besøger Pyay marked fra morgenstunden for virkelig at få set, hvordan de lokale handler. Som altid er markeder, med deres travle liv, mange farver, lyde, dufte, særprægede madvare og produkter en oplevelse og et sanseoratorium for sig. Herfra kører vi til Htone Ba (ca. 2 timer) og tager så en båd langs floden til Akout Taung (the hill of levying taxes). Navnet stammer fra en gammel kolonitidstradition med at opkræve skatter fra bådene på floden ved Akout Taung. Her vil vi se indgraverede Buddharelieffer i bjergsiderne, der igen viser, hvordan buddhisme og religion er en meget betydningsfuld del af alle burmeseres liv. Om eftermiddagen vender vi snuden mod Pyay, hvor vi besøger Shwesan Daw Pagode i byens centrum og aftenmarkedet, der har sin helt egen stemning.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 17: PYAY - YANGON
Tidligt om morgenen besøger vi den gamle hovedstad i Puy Dynastiet, Sriksetra. Tæt ved de gamle pagoder finder vi et lille museum, der viser hvordan dette rige udvikledes og forfaldt. Vi smutter forbi byen Shwedaung og Buddha med de Gyldne Briller! Herfra kører vi mod Yangon (ca. 6 timer), hvor vi indkvarteres for natten.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 18: YANGON - AFREJSE
Inden vores afrejse er det tid til endnu et besøg rundt i Yangon. Vi besøger Sule Pagoden i centrum af Yangon. Pagoden kan dateres over 2000 år tilbage. Vi besøger Mahabandoola Park med uafhængigheds monumentet og Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) - hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Sightseeing og byvandring i den gamle by, der byder på et spændende miks mellem britisk kolonibyggeri i forfald og nye skyskrabere. Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden - den store gyldne pagode, der er et under - al den guld og alle de smilende mennesker!

Måltider: M / - / -

Dag 19: Ankomst i København

Galleri

 • Yangon Gadeliv2 0C
 • Templer-i-solnedgangens-lys
 • Yangon Clock Tower 0C
 • Thanaka-pige-3
 • Bagan---Pagode-Ananda1
 • Bagan -Pagode-Dhammayazika
 • Lac-souvenirs
 • Mandalay -Royal-Palace
 • Mount-Popa-2
 • Mount-Popa
 • Pindaya-1
 • Pindaya -Grotten-Shwe-Umin
 • Inle Flydende-Haver
 • Inle Kvinde og barn
 • Paluang-kvinde

Mere info

Visum

For alle rejsende kræves der et gyldigt pas (udløbsdato mindre end 6 måneder) samt et Myanmar visum. Turister får udstedt et 28 dages visa der begynder fra den dag du rejser ind i landet - og er gældende 3 måneder fra udstedelsesdagen.
Du kan opnå visum til Myanmar ved alle Myanmar ambassader og konsulater.

Da der ikke findes nogen Myanmar ambassader/konsulat i Danmark, er det i stedet muligt at opnå visum ved indrejse. 

Visa ved ankomst:
Det er nu blevet muligt at opnå "visa on arrival" ved ankomst til Yangon International Airport. Dog skal der inden ankomst til Yangon søges om et såkaldt "letter of invitation"/ indrejse tilladelse.

Til brug for dette skal du derfor sende os flg. oplysninger:
- fulde navn (som i dit pas)
- faders navn
- nationalitet
- religion
- profession
- fødselsdato og år
- pas nummer
- udstedelses dato (pas)
- udløbsdato (pas)
- ankomst og afrejse dag/tid (til Burma)
- 1 pasfoto (Du kan evt. scanne billedet og emaile det til os)

Send udfyldt visumformular, pasfoto samt en kopi af dit pas på email eller fax. Når din ansøgning er blevet behandlet, vil du modtage en indrejse tilladelse.

Der kan gå op til 3 uger for at opnå indrejse tilladelse, da din ansøgning skal sendes til Pyimana (den nye regeringsby). Så snart vi har indrejse tilladelsen sender vi dig din kopi. Du skal således medbringe tilladelsen på din rejse og fremvise den ved check-ind skranken for flyet til Yangon (Typisk i Bangkok), og igen til immigrationsmyndighederne ved ankomsten til Yangon Internationale lufthavn. Du skal desuden medbringe 2 stk. pasfoto

Pris for "visa on arrival"
1 person USD $ 80,-

Da det er en service TIMBUKTU og Burma Specialisten yder sammen med vores samarbejdspartnere i Myanmar - skal vi gøre opmærksom på at naturligvis kun hjælper vores egne kunder/gæster.

Lufthavnsskat

Ved afrejse fra Burma - skal der betales en international lufthavnsskat på 10 USD pr. person. Man kan ikke betale med Kyatt. - Så gem derfor altid 10 USD i kontanter til afrejsen.

Vaccinationer

Se evt. www.vaccination.dk eller spørg egen læge.

 

Priser & booking

Burma Overland

Turkode: BUOL
Antal dage: 19 dage
Priser per person i dobbeltværelse
Vælg selv tidspunkt -  Åben for booking  kr.  22.300,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse: kr. 3415,-

*** prisen gælder ved minimum 4 personer***

Burma Overland


Prisen inkluderer:
 

 • Transfer fra/til lufthavn og hotel i Yangon
 • Burmesiske lokalguider
 • De fleste måltider (markeret med M=morgen, F=frokost, A= aften)
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse, dog ikke under trekking delen)
 • Al form for lokaltransport (Båd ekskursioner mv.)
 • Entre udgifter til seværdigheder nævnt i programmet
 • Dansk Rejsegaranti
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Burma (Myanmar)
 • Drikkepenge
 • Mad og drikke som ikke er anført i dag til dag programmet
 • Evt. forsikringer
 • Lufthavnsskat - kontant betaling ved udrejse fra Yangon (10 USD)


Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314