English site

Nyheder fra Burma Specialisten

Vi har flyttet vores nyheder over på Facebook.

 

 


04.november 2015 Rejseklar.dk  - Ny service fra Udenrigsministeriet

UM Rejseklar, er en ny service til danske rejsende.

UM Rejseklar giver dig adgang via mobilen til at forberede rejser - og ikke mindst mulighed for lettere at komme i kontakt med Udenrigsministeriet, hvis noget går galt i udlandet. Ved at benytte mobilens indbyggede geolokalisering får du via app'en mulighed for at hente vejvisning til den nærmeste danske ambassade eller konsulat, fra der hvor du end befinder dig. Og med app'en får du mulighed for at modtage målrettede beskeder fra Udenrigsministeriet i krisesituationer i udlandet.

Med UM Rejseklar får du også:

• Adgang til landespecifikke rejsevejledninger
• Adgang til at registrere ophold i udlandet på danskerlisten
• Adgang til oplysninger vedr. rejser til udlandet, fx om pas- og visumforhold

Hent app'en i AppStore, Google Play og Windows Store.
Læs mere på http://rejseklar.um.dk

 


23. Marts 2015: Et børnehjem er ingen turistattraktion!!

Burma byder på så mange smukke, natur og kulturelle seværdigheder – og børnehjem bør ikke være i blandt attraktionerne.
Under dit besøg i Burma, vil du måske blive tilbudt at besøge et børnehjem. Søde børn – hvem kan stå for dem – og naturligvis kan man hjælpe med en lille donation osv. Desværre er der nogen der driver ”plat” på dette.
Mange af børnehjemmene er altså ikke rigtige børnehjem – men steder hvor børnene er blevet frataget deres familier. Således er det blevet en god forretning at vise et såkladt børnehjem frem for turisterne.

Unicef – og Myanmar Ministry of Tourism tager naturligvis afstand fra disse børnehjem, og besøg på børnehjem generelt… men det er en svær kamp. Så vi kan kun bakke op om Unicefs budskab – og i stedet give evt. donationer til de lokale klostre eller Unicef.

Et børnehjem skal ikke være en turistattraktion! … For tænk over det! Hvornår eller har du nogensinde besøgt et børnehjem i DK ? 

2 glade postkortsælgere i Bagan - første aften i skoleferien.(Ikke fra et børnehjem)
Ikke fra et børnehjem

01. Februar 2015:  Restaurant og skole for Gadebørn.... En lille hemmelighed!

Link Age er en restaurant der drives af "Forever Humanistarian" - som er en ngo organisation, som hjælper Yangons gadebørn med, at få en uddannelse indenfor tjener- og restaurant sektoren. Børnene får desuden undervisning i engelsk samt kost og logi.

"Restauranten / Skolen åbnede i 2012 og serverer primært burmesisk og kinesisk mad. Der er desuden en lille kunstgalleri.

Det er lidt svært at finde Link Age - som ligger i en af de travle gader tæt på Hotel Panorama i downtown.Lettest er det at finde Golden Yougurt Shop (Shwe Myo Daw) ved Maha Bandoola Garden Street og kig op - Link Age ligger lige overfor på 1. sal. Restauranten har en hyggelig atmosfære, med plads til ca. 20 gæster.

Pris niveauet er relativt billigt; og ligger mellem I,500Ks / 1,5 USD (Fried Vegetables) til 5,000Ks / 5 USD (Grilled Fish Fillet)


02. December 2014:  Danmark i Burma

Så kom der endelig dansk repræsentation i Burma/Myanmar.
Udviklingsministeren indviede Den danske ambassade i Yangon - fredag den 28. november 2014.


The Danish Embassy in Myanmar
No.7, Pyi Thu StreetPyay Road, 7 Miles Mayangone Township, Yangon
Tel: +95 1 663 887

Email: ygnamb@remove-this.um.dk
Office Hours: 08:30 - 16:30

Link til ambassaden: http://myanmar.um.dk/


14. September 2014:  Burma - et nyt vin land
Har du hørt om Burmesisk vin ? Der er nu flere vingårde ved Inle lake i Shan Staten.
Red Mountain Estate, er et joint venture mellem Pa O minoriteten og en fransk vinproducent.
 www.redmountain-estate.com

Lej en cykel eller hyr en Tri-Shaw (cykeltaxa) i Nyaung Shwe, og kør ned ad vejen der følge Inle Lakes øst bred. Det tager ca. en halv time at cykle derud - og det er nemt at finde.

På vingården er det muligt at få en kort rundvisning samt at købe en smage menu samt mindre anretninger/Tapas.


På skråningerne ikke langt fra Red Mountaini landsbyen Aythaya (tæt på Taunggyi) - finder man en også et tysk vin-projekt, der blev etableret allerde tilbage i 1999. og som bestemt også er et besøg værd.
http://www.myanmar-vineyard.com/


20. August 2014:  University Avenue Road
For de politisk interesserede er det oplagt at lægge vejen forbi University Avenue Road og et af verdens største politiske ikoners hus. Aung San Suu Kyi sad her i husarrest i sammenlagt 15 år.
Nu er hun parlamentariker og ikke mindst præsidentkandidat - hvilket betyder at hun må tilbringe det meste af sin tid i hovedstaden og regeringsbyen Naypyidaw.

På 54 University Avenue Rd. er der et højt hegn omkring hendes hus - og længere nede ad gaden er der fortsat spor af gamle afspærringer (og pigtråd). Over huset hænger et stort portræt af hendes far, nationalhelten og ikonet Aung San. 

Altså en ny attraktion ? Og måske et oplagt sted at tage en selfie - hvem ved måske er man heldig at få et glimt af The Lady.

20. August 2014:  Tour de Aung San Suu Kyi... del 2
Efter at have lagt vejen forbi The Lady's hus, og måske gået lidt rundt omkring den store Inwa lake (Søen som den amerikanske turist svømmede over, da han besøgte Aung San Suu Kyi) - er det oplagt at sætte kurs mod downtown, og lede efter "politisk" merchandise.

Der er opstået en ny slags souvenirs blandt gadesælgere. T-shirts, klistermærker, kalendere, magneter etc.. med Partiets logo eller Aung San Suu Kyi's kontrafej.
Det virker lidt mærkeligt, at tænke på at for blot 2 år siden kunne man komme i fængsel hvis man var i besiddelse af et billede af hende. 

Man finder T-shirts tæt ved Bogyke markedet (Scott markedet) - lige ved cafeen Zawgyi.


08. August 2014:  Ny Lonely Planet er netop udkommet

Udviklingen i Burma går så stærkt, at selv Lonely Planet's MYANMAR guide må udkomme oftere og oftere.
(i øjeblikket hvert andet år).

Guiden giver som vanlig et godt overblik, og er god at have med på sin rejse som supplement.
Specielt de historiske fact's og info er gode, ligesom tips og inspiration til at komme ud fra de store steder altid er spændende.

Hos Burma Specialisten kunne vi godt bruge lidt mere information fra Chin Staten, Rakine (Mrauk Oo) samt Kyaing Tung og Putao... Men her er vi beskedent sagt....vidst fortsat på forkant! 

Pas på - med priserne på især hoteller og transport. Den hastigt voksende turisme gør at priserne allerede er forældede.... Det ændrer sig nok i løbet af de næste par udgivelser.

En anmeldelse ville give 2014 udgaven 5 stjerner ud af 6 - Da det pt. er den bedste guide på markedet, og at det er en umulig opgave at være ajour med udviklingen og priser - hvis en guide skal forbi et trykkeri.

 

 

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314