English site
Kayah Adventure - Det ukendte og kendte Burma

Turkode: KAY

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 16.400,-

Antal dage
20 dage


Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Kayah Adventure - Det kendte og det ukendte Burma

Aktiv rundrejse – Kayah State, Loikaw, Samkar Lake

Loikaw området i Kayah-delstaten syd for Inle-søen var lukket land for turister helt frem til 2014.

Så der er lagt op til et ægte eventyr. Området byder på masser af smuk natur og ualmindeligt dramatisk beliggende templer. Et andet højdepunkt er besøget i afsidesliggende landsbyer beboet af etniske minoriteter. Ikke mindst de berømte Padaung-kvinder også kendt som ”giraf-folket” eller ”langhalse folket” der bærer tunge metalringe om halsen. Padaung folket forekommer også i Thailand, men det er i bjergene omkring Loikaw at de har oprindelse og hvor deres kultur stadig er autentisk.


Denne tur vil tage dig til både det kendte steder som Yangon og Bagan - Men med hovedvægt på det ukendte. 

Så drømmer du om at opleve uberørte områder før turismen får fodfæste, bliver det næppe bedre end dette.

 


Turens højdepunkter:

 

 

 • Yangon,  Asiens nye storby, kolonitid og buddhisme.
 • Loikaw,   hovedstaden i den lille Kayah stat, oghjemsted for mange minoriteter.
 • Samkar Lake – baglandet til Inle Lake, og perfekt udgangspunkt for en rejse med soft adventure
 • Togrejse fra den gamle britiske hill station i Kalew til Thazi for foden af Shan plauteauet
 • Mount Popa
 • Templebyen Bagan
 • Nga Pali Beach, rejsen afsluttes med manér - Med dejlige dage og luksus ved Andamanerhavskysten.

 

 

 

 

 

Program

Dag 1: YANGON / Ankomst

I bliver budt velkommen af vores lokale guide, der følger Jer til Jeres hotel og hjælper jer med check ind og evt. andet praktisk. Tur med Rickshaw fra Martin Jetty langs Yangon River. Jeres første møde med Burma og Yangon afsluttes med manér - da programmet står på "High Tea" på det berømte hotel fra 1896 "The Strand".

Måltider: - / - / -
Overnatning: Hotel

Dag 2: YANGON
Efter morgenmaden er der tid til at besøge Sule Pagoden i centrum af Yangon. Pagoden kan dateres over 2000 år tilbage. I besøger Mahabandoola Park, med uafhængigheds monumentet og Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) - hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Sightseeing og byvandring i den gamle by et spændende miks mellem britisk koloni byggeri i forfald og nye skyskrabere. Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden. Det anbefales at blive oppe ved pagoden til solnedgang.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 3 YANGON - LOIKAW
Transfer til lufthavnen og med morgenflyet til Loikaw - hovedstaden i Kayah Staten. Efter ankomst besøges Thiri Mingalar markedet som har åbent alle dage fra 06 til 17, undtagen dage med fuldmåne. Markedet boomer af lokale fødevarer, og importerede varer fra Kina og Indien i kontrast. Kørsel til landsbyen Hta Nee La Leh og besøg Kayhtoebo Jægerens helligdom, og hør om den lokale overtro og spirituelle tilgang. Med oksekærer forbi Lotus dammen og videre til de syv søer, hvor i vil blive mødt med lidt Kayah lækkerier til frokost. Efter frokost videre til Daw Tamagyi en typisk Kayah landsby, med traditionelle huse, og hvor især de ældre kvinder fortsat bærer den traditionelle beklædning. Overnatning i Loikaw.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 4: LOIKAW
Efter morgenmaden venter en smuk sejltur op ad Belu floden til landsbyen Pha Yar Phyu. Turen varer ca. 1 time, og undervejs passeres marker direkte på flodbredden. Pha Yar Phyu betyder den "hvide pagode" - hvorfor landsbyen naturligvis har en sådan. I besøger lokale håndværkere og mindre familie virksomheder. Turismen er først for nylig kommet til Kayah staten og Loikaw, så nysgerrigheden i landsbyerne er gensidig. Om eftermiddagen besøges The Broken Mountain -Vel nok Loikaws mest berømte vartegn.The Broken Mountain (Taung Kwe Pagoda) byder på en god udsigt over byen.

Måltider: M/ F / -
Overnatning: Hotel

Dag 5: LOIKAW - PEMSONG VILLAGE - LOIKAW (let vandring)
Kørsel til landsbyen Pemsong. Fra Pemsomg skal I vandre 1½ -2timer sammen med en lokal guide fra landsbyen. Undervejs vil guiden fortælle om den specielle kultur i Kayah staten og naturligvis svarer på jeres nysgerrige spørgsmål. Frokostpausen- udgøres af den medbragte madpakke, som nydes i naturen eller i en landsby. På turen møder i langhalse folket fra Padaung stammen, og har via jeres guide muligehd for at få oversat jeres spørgsmål om disse tunge guldringe om halsen, knæ mv. Sidst på eftermiddagen returenres til til Loikaw.

Måltider: M/ F / -
Overnatning: Hotel

Dag 6: LOIKAW - PEKON - INLE LAKE - SAMKAR LAKE
Efter morgenmad kører til Phe Kone (ca. 1,5 time) en lille by på sydvest bredden af Inle Lake området i Shan staten. En 3 timers bådtur vil tage Jer ud til området omkring Sangha og Hmawbi, hvor I har muligheden for at udforske dagligdagen og kulturen på Inle søen og hos Intha folket og Pa-O. Denne del af Inle søerne og Samkar Lake er først for nylig åbnet op for turister - og virker derfor mere autentisk. I overnatter ude på et hotel bygget på pæle ude på søen.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 7: SAMKAR LAKE

I dag har I tid til at udforske de lokale landsbyer, møde de lokale minoriteter og se nærmere på daglig dagens Myanmar ude på landet. En anden mulighed er at vandre til de varme kilder og vandfald eller blot udforske de omkringliggende marker, hvor Måltider: M/ - / - Overnatning: Inle Sanctuary at Phayartaung

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Inle Sanctuary at Phayartaung

Dag 8: SAMKAR LAKE - THARKAUNG - NARMOON - HSAUNGDWEE - HSAUNGKHAR
(trek 12 km, ca 5 timer) 
Efter have pakket om til en lille og let rygsæk, bliver Jeres hovedbagage nu kørt til morgendagens hotel i Kalew . Dagen begynder med en sejltur over Samkar Lake til vestbredden af søen, hvorfra jeres 2 dages trek til Kalaw begynder. Ruten og stierne vil de næste par dage fører Jer igennem et smukt landskab, og et møde med flere forskellige minoriteter og traditionel sydøstasiasisk landsbrugskultur. I vil foruden Danu folket også møde Palaung, Pa-O og Taung Yoe. Jeres lokale vandreguide vil undervejs fungere som både tolk for Jer som for indbyggerne i landsbyerne. Efter 2½ times vandring kommer I frem til Narmoon, en stor og spændende Pa-O landsby. I landsbyen er der en lille pagode hvorfra der er en super udsigt over området. Frokosten bliver serveret i et landsbyhus, og der vil også være tid til at enten udforske landsbyen eller til at strække ryggen på bambusmåtterne i skyggen. Eftermiddagens vandring byder på overvejende let stigende terræn og gennem skovområder. Her mellem bakkerne ligger Pa-O landsbyen Hsaungkhar, hvor I skal overnatte.hos en familie/landsbyhus.

Måltider: M/ F / A
Overnatning: landsbyhus

Dag 9: HSAUNGKHAR - NGYANPIN - NGOLA - KLARPU - LAIPAY - NAUNGTAYAH - KALAW
(trek 14 km, ca. 5 ½ timer)
I landsbyen står man tidligt op. Så der er afgang fra Hsaungkhar ved 8-tiden. Terrænet er først stigendefladt - men så bliver det gradvist mere fladt.Landsbyen Klarpu, er udgangspunkt for dagens frokostpause.Undervejs vandrer i gennem bambus skoven, og landskabet åbner sig hver gang i kommer til en ny landsby Landsbyerne tilhører minoriteter fra bl.a. Pao, Taung Yoe samt Intha folket. I området dyrker landsbyerne banan, papaya, kartofler og bønner. Trekket ender i Pa-o landsbyen Naungtayah, hvor en bil vil samle Jer op og kører jer til Kalew. Kalew en tidligere engelsk hill-station.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hillock Villa

Dag 10: KALAW - THAZI

Kalew ligger i 1400 moh. Briterne søgte mød Kalew når det blev for varmt om sommeren - heroppe i højderne var klimaet mere fugtigt, køligt og ofte tåget, og mindede måske mere om "derhjemme". I dag findes der stadig mange engelske huse i Tudor stilen - omkranset af klassiske engelske haver. Begynd dagen med at besøge det lokale marked som danner centrum. Ved 11 tiden er der transfer til togstationen og jeres togtur til Thazi. by 142DN (Etd: 11:45 / Eta: 19:00). Togturen fra Kalew til Thazi, som tager jer ned fra bjergne og Shan plateauet er en af de smukkeste i Myanmar - og som man ikke glemmer lig emed det samme.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Guesthouse

Dag 11: THAZI - MT. POPA - BAGAN
Efter morgenmaden går turen mod Bagan via det hellige Mount Popa (ca 4 timer). Mt. Popa er resterne af en gammel udslukket vulkan, som stikker op midt i det tørre landskab. Mout popa er i dag hjemsted for de stærkeste "Nats" (Ånder). Besøg Nat museet med statuerne af de 37 Ånder. Tag trapperne sammen med pilgrimmene op til toppen.Ud på eftermiddagen går turen til Bagan ( ca 1,5 times kørsel). Undervejs passeres landsbyer som producerer palme sukker - og palme vin. Gør stop ved en af de små familie virksomheder, og smag på varerne.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Zfreeti Hotel

Dag 12: BAGAN (På cykel)

Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien - en turistseværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan var hovedstaden i det første Myanmar Imperium - en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagan ruiner dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede. I besøger nogle af de største og vigtigste templer og pagoder, og transporteres rundt i området med hestedroske eller i cykler selv (Det bestemmer I).
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Zfreeti Hotel

Dag 13: BAGAN
På egen hånd - I har fortsat cyklerne til rådighed.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 14: BAGAN - HEHO - THANDWE - NGAPALI BEACH
Transfer til lufthavnen Bagan (Nyaung Oo) og med fly Thandwe. Efter ankomst bliver I samlet op, og har ca. en 20 minutters køretur ned lands kysten til jeres hotel. Den burmesiske kyst er et spændende og godt alternativ til f.eks Thailand. Her er kun ganske få hoteller i området. Hvide strande ud til Andamanerhavet, og uberørte landsbyer i baglandet.

Måltider: M/-/-
Overnatning: Hotel/Resort

Dag 15: NGAPALI BEACH BEACH
Ngapali Beach ligger 10 km sydvest fra provinsbyen Thandwe, og er fortsat uspoleret. Tæt på hotellerne ligger fiskerlandsbyerne, hvor livet går sin vante gang med fiskeri fra mindre både - og dyrkning af frugt og grønt i baglandet.At tage på badeferie i Burma, kan måske bedst sammenlignes med en rejse til Thailand for 20-30 år siden. Omkring strandene i Burma har disco-støj, neonlys og plastic souvenir endnu ikke taget sit indtog, og undervejs møder man en interesseret lokalbefolkning. 

Måltider: M/-/-

Dag 16: NGAPALI BEACH BEACH
Endnu en dejlig dag på stranden eller en udflugt til de omkringliggende landsbyer

Måltider: M/-/- 
Overnatning: Hotel/Resort


Dag 17: NGAPALI BEACH BEACH
Endnu en dejlig dag på stranden eller en udflugt til de omkringliggende landsbyer

Måltider: M/-/- 
Overnatning: Hotel/Resort


Dag 18: NGAPALI BEACH BEACH
Endnu en dejlig dag på stranden eller en udflugt til de omkringliggende landsbyer

Måltider: M/-/- 
Overnatning: Hotel/Resort


Dag 19: NGAPALI - THANDWE - YANGON
Efter et par afslappende dage ved Andamanerhavet, Over middag går flyet tilbage til Yangon, hvor i efter check-in har dagen til fri disposition

Måltider: M/-/- 
Overnatning: Hotel

Dag 20: YANGON - Hjemrejse
Tid til den sidste shopping på Scott markedet, og tid til afsked med nye burmesiske venner?
Sidst på dagen er der transfer til lufthavnen, og afrejse fra Yangon.

Måltider: M/-/- 

Galleri

 • loikaw karenni kvinde
 • loikaw
 • loikaw friske forsyninger
 • loikaw hjemkoebmanden
 • hsaunggkhar overnight stay
 • paduang loikaw
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • samkar lake
 • trekking
 • trekking pao market
 • trekking pao the
 • trekking view
 • trekking view

Mere info

Nødvendigt udstyr:


Dagsturs rygsæk

Sovepose eller lagenpose
En alm. sovepose eller lagenpose – hvad du nu foretrækker. I hytterne undervejs findes der tæpper der kan bruges sammen med soveposen eller lagenposen.

Vandrestøvler
Gode trekkingstøvler, med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at støvlerne skal være gået til inden turen. Stierne kan være glatte.

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke. Og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Visum

For alle rejsende kræves der et gyldigt pas (udløbsdato mindre end 6 måneder) samt et Myanmar visum. Turister får udstedt et 28 dages visa der begynder fra den dag du rejser ind i landet - og er gældende 3 måneder fra udstedelsesdagen.
Du kan opnå visum til Myanmar ved alle Myanmar ambassader og konsulater.

Da der ikke findes nogen Myanmar ambassader/konsulat i Danmark, er det i stedet muligt at opnå visum ved indrejse - Et såkaldt Visa On Arrival (USD 50)

Vi hjælper gerne med at søge om Visa On Arrival til alle vores rejsende - uden ekstra beregning.

Priser & booking

Kayah Adventure - Det ukendte og kendte Burma

Turkode: KAY
Antal dage: 20 dage
Priser per person i dobbeltværelse
Vælg selv tidspunkt -  Åben for booking  kr.  16.400,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2900,-

Deltagerprisen inkluderer: 

 • Burmesiske lokalguider
 • Måltider jf. program (markeret med M=morgen, F=frokost, A= aften)
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse, dog ikke under trekking delen)
 • Al form for lokaltransport
 • Dansk rejsegaranti
 • Håndtering og ansøgning af Visa-on-Arrival (betales separat 350 DKK.)

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer (øl, vin, sodavand osv.)
 • Evt. forsikringer
 • International fly til Yangon
 • Betaling af Visa-on-Arrival
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314