English site

Antal dage
20 dage


Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Chin Adventure 

Aktiv og ekspeditions rundrejse i Burma's "bagland" - Chin Staten.

Efter besøg i Yangon og tempel byen Bagan, krydses Chin floden - og vi bevæger os op i højlandet, og vi snoede veje med Jeep, og vandring kommer vi til Lemyo floden, hvor vi med Long tail både drager ned ad floden til den glemte temepl by Mraouk Oo og Rakhine staten. 

 • Yangon - kolonitid og vækst
 • Cykeltur rundt i det fantastiske tempelkompleks, Bagan
 • Chin Hills - simpel overnatning
 • Trekking blandt stammefolkene i Chin Staten
 • Lemyo River
 • Mrauk Oo - Den glemte tempelby
 • Sittwe - Fiskemarked og havneby

Turen afsluttes i Yangon – hvorfra det er muligt evt. at forlænge sin rejse med et par dage i solen ved det Indiske Ocean

Rejsen ledes af en af TIMBUKTUs turledere i samarbejde med vores burmesiske lokalguider.

Program

Dag 1: Afrejse fra København

Dag 2: YANGON - ankomst
I bliver budt velkommen af vores lokale guide, der følger Jer til Jeres hotel og hjælper jer med check ind og evt. andet praktisk. Tur med Rickshaw fra Martin Jetty langs Yangon River. Jeres første møde med Burma og Yangon afsluttes med manér - da programmet står på "High Tea" på det berømte hotel fra 1896 "The Strand".

Overnatning: Hotel

Dag 3: YANGON
Efter morgenmaden er der tid til at besøge Sule Pagoden i centrum af Yangon. Pagoden kan dateres over 2000 år tilbage. I besøger Mahabandoola Park, med uafhængigheds monumentet og Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) - hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Sightseeing og byvandring i den gamle by et spændende miks mellem britisk koloni byggeri i forfald og nye skyskrabere. Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden. Det anbefales at blive oppe ved pagoden

Måltider: ( M / - / - )
Overnatning: Hotel

Dag 4: YANGON - BAGAN
Dagen starter med transfer og en flyvetur til Bagan. Efter en kort flyvetur ankommer vi til Bagan, hvor vi besøger markedet i Nyaung U. Vi besøger et par specielt udvalgte templer, herunder Anada pagoden, der er en af de største og bedst bevarede templer i Bagan, Htilominlo templet og hule-templet Wetkyi-in-Gubyaukgyi fra det 13. årh. Dagens højdepunkt er en aftentur til toppen af en pagode, hvorfra vi kan beundre den fantastiske udsigt over det pagode-fyldte landskab, der skifter farver mens solen går ned. Et virkeligt smukt og postkortværdigt syn

Måltider: ( M / - / - )
Overnatning: Hotel

Dag 5: BAGAN
Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien - en seværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan som hovedstad i det første Myanmar Imperium - var en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagans ruiner dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede. Vi besøger nogle af de største og vigtigste templer og pagoder, og transporteres rundt i området på cykel eller med hestedroske. Om eftermiddagen kommer i til landsbyen Myinkaba, lidt syd for Bagan, hvor i bl.a skal besøge Nanphaya, og Gu Byauk templerne, med mange flotte fresker. Landsbyen er desuden kendt for sin produktion af lakvarer

Måltider: ( M / - / - )
Overnatning: Hotel

Dag 6: BAGAN
Dagen er til fri disposition. Vi har fortsat cykler til rådighed, - så det er nemt at komme ud på opdagelse i tempelområdet eller langs floden og i landsbyerne. En anden mulighed (Bedst og billigst at bestille hjemmefra) er at flyve med luftballon over Bagan.

Måltider: ( M / - / - )
Overnatning: Hotel

Dag 7: BAGAN-KYUN CHANG-MINDATI
nden turen går mod Chin staten, ompakker du din bagage. Hovedparten af din bagage bliver fragtet til hotellet i Mrauk Oo. Du skal således kun have pakket ned til de næste par dage. Nu begynder ekspeditionen. Fra Bagan køres via Pakokku til Mindat en tur på ca. 185 km. Området er tørt og støvet, og der er mange udtørrede vandløb der skal krydses. Frokost stop ved en lokal restaurant i Paul. Efter frokost og en lille strække-ben pause i Pauk bliver landskabet gradsvist grønnere og mere kuperet. Flere rismarker og anden landbrug præger landskabet inden man kører ind i Chin Hills. Grænsen til Chin staten krydses ved Amay Ye Yin Nat hvorefter det er oplagt at holde pause vedt landsbyen Kyauk Htu - inden vejen for alvor går opad i Chin Hills og til Mindat (1481 moh). Mindat er i en tidligere britisk hill-station. Aftensmad på en lokal restaurant

Måltider: ( M / F / A )
Overnatning: Hotel / Guesthouse

Dag 8: MINDAT-MATUPI

Efter et besøg på markedet i Mindat er det tid til at komme længere ind i Chin staten. Dagens etape er på ca. 165 km. De snoede veje er for det meste i rimelig stand løber gennem Namta-Taung nationalparken. Den 772 km2 store nationalpark stækker sig fra Mindat til Kanpetlet og Matupi - dagens mål. Landskabet varier undervejs fra tæt regnskov, nåleskov til savanne lignede landskab.Flere steder forekommer der store rhododendrons med røde og hvide blomster, og mange farvestrålende fuglearter. Om eftermiddagen passeres Mt. Mobi (3.100 moh), som er det næsthøjeste bjerg i Chin. Matubi ligger i 1.085 moh. Aftensmad på en lokal restaurant, og overnatning i et simpelt guesthouse.

Måltider: ( M / F / A )
Overnatning: Guesthouse

Dag 9: MATUPI - AMSWAY VILLAGE - GWER ZAR VILLAGE
Morgenmaden indtages på den lokale teashop. Formiddagen byder først på 14 km kørsel gennem bjergene til startpunktet for vandringen over Chin Hills og til Ley Mro floden.Stien fører ned i dalen og til landsbyen Amswe Ga. Herfra er der ca. 1 time opad til Amswe Ka, som er en typisk Chin landsby. Imens guiderne forbereder frokosten er der tid til at gå på opdagelse i landsbyen eller til at tage en lille lur. Efter frokost fortsætter vandringen yderligere 9 km til Gwe Zar ruten går gennem et smukt landskab langs med orkideer og rigt fugleliv, og byder undervbejs på flere flotte views ud over dalen. Aftensmad og overnatning i landsbyen. (Der vil være både bambus-måtter og ekstra tæpper til rådighed).

Måltider: ( M / F / A )
Overnatning: Landsbyhus


Dag 10: GWE ZAR - HTON NAR VILLAGE - WE LU VILLAGE
Man står tidligt op på landet! - og i landsbyerne. Så er du frisk kan du få en god oplevelse i landsbyen med at gå på opdagelse i landsbyen inden morgenmad. Trekket fortsætter ca. 6 km gennem den tætte og frodige skov til landsbyen Hton Nar (1450 moh). Videre nedad til landsbyen Mardu (1280 moh) - endnu en Dai landsby hvor der vil være frokostpause. Med hele 3 kirker (Baptist, katolsk og presbyterian) og en skole er Mardu blandt de større Dai landsbyer. Eftermiddagens vandring går gennem bambus, rismarker samt en mere åbent landskab, ca. 12 km til landsbyen We Lu, dagens endestation. Fra We Lu er der et fantastisk udsigt i over Chin Hills.

Måltider: ( M / F / A )
Overnatning: Landsbyhus

Dag 11: WE LU - HTIN KHAUNG VILLAGE - LON TON VILLAGE
Formiddagens trek er på ca. 3 timer (10 km). Først går stierne op ad skiftevis gennem tæt skov, bambus og åbne arealer med opdyrkede agre. Htin Khaung (930 moh) er en smuk og traditionel Chin landsby. Her er stadig en del kvinder som har fået deres ansigter tatoveret med spindelvæv lignende mønstre. En bizar tradition - som efter sigende skulle beskytte de smukke chinpiger fra at blive kidnappet af Bagan kongerne. Efter frokost fortsætter de kuperede stier ca. 8 km til landsbyen Lon Ton. Lon Ton er i dag opdelt i 2 landsbyer - Ny og gammel. I den gamle landsby er bambushytterne mere simple, og befolkningen meget sky - her forsvinder indbyggerne hurtigt ind i deres hjem, når de ser fremmede på stierne. I den nye Lon Ton er hytterne større, og her gøres der stop for natten. Tid til bad og mad!

Måltider: ( M / F / A )
Overnatning: Landsbyhus

Dag 12: LONE TON VILLAGE - LAY MRO RIVER
Afsked med landsbyen og gårsdagens værter. Formiddagens vandring er smuk og terrænet er faldende ned gennem skoven til Lay Mro floden. Den sidste del ned mod flodbredden er stejl. Pause ved flodbredden og mulighed for en svømmetur, eller et hvil i skyggen inden frokosten. Efter frokosten fortsættes ekskursionen ned ad floden i simple "long-tail" både. På flodsiden kan man bedre se skoven, og de mange dyr og fugle (Næsehornsfugle, isfugle, hejre) der søger mod floden for at drikke. Sidst på eftermiddagen ligger båden til ved en landsby. Landsbyen Home beboes af Dai minoriteten.Middag og overnatning i landsbyen.

Måltider: ( M / F / A )
Overnatning: Landsbyhus

Dag 13: LAY MRO RIVER
En ny dejlig dag på floden venter. Vi sejler fortsat nedstrøm, og formiddagens sejlads vil byde på nogle små fald inden floden atter bliver bred og rolig ud på dagen. Frokost i en Daung landsby. Efter frokost sejles ind i Lai Tu territorium. Lai Tu er en del af Chin minoriteterne, som har valgt at etablerer landsbyer langs med floden. Lai Tu er kendt for at lade de unge kvinderne tatoverer i ansigtet. Tatoveringerne ligner spindelvæv, og skulle gerne afskrække andre stammer fra at bortfører en ung smuk Chin pige. Traditionen er efterhånden ophørt, hvorfor det mest er blandt de ældre kvinder der bærer tatoveringerne. Sidst på eftermiddagen ligger båden til en af landbyerne, hvor der atter er indlogering i et landsbyhus.

Måltider: ( M / F / A )
Overnatning: Landsbyhus

Dag 14: LAY MRO RIVER - MRAOUK OO
Morgenmad og afsked med landsbyen. Dagen i dag byder på 6 timer på floden. Floden bliver nu bredere, jo nærmere man kommer Mraouk Oo regionen og "civilisationen". Landsbyerne er nu enten kristne eller buddhistiske. Landsbyerne Cho May og Sinkay passeres inden båden ligger til ved den lille Jetty. Herfra er der ca. en halv times kørsel ind til Mraouk Oo. Efter flere dage i landsbyer venter der nu en overnatning på hotel, med bad og en god seng.

Måltider: ( M / F / - )
Overnatning: Hotel

Dag 15: MRAOUK OO (cykel)
Besøg downtown og markedet, og herefter fortsat sightseeing af tempel områderne omkring Mrauk Oo. Hvis I har mod på en længere tur, kan I passende begynde med den forhistoriske by Wethali. (ca. 40 minutter udenfor byen). Wethali blev grundlagt allerede år 327, og indeholder en af Burmas ældste buddhaer. Herefter cykler I tilbage mod Mraouk Oo Pharaouk Tempelt fra det 16 århunderede med 29 nicher I dens indre mur; Kothaung Templet med ca. 90.000 figurer opstillet I en astro-magisk formation der beskytter mod det onde samt besøg Shwegudaung Hills syd for U Mra Wa Pagoda.

Måltider: ( M / - / - )
Overnatning: Hotel

Dag 16: MRAOUK OO
Dagen til fri disposition. Cyklerne er stadig til rådighed, således at det er muligt at tage på yderligere opdagelse i Mraouk Oo.

Måltider: ( M / - / - )
Overnatning: Hotel

Dag 17: MRAUK OO - MYO TRIBE VILLAGE - SITTWE
Den store Kaladan flod er den normale færdselsåre som forbinder Mraouk Oo med havnebyen Sittwe. På vejen besøges Myo minoriteten med deres traditionelle Khami dragter. Efter ankomst til Sittwe, og hotellet - er dagen til fri disposition.

Måltider: M/ F / - Overnatning: Hotel

Dag 18: SITTWE - YANGON
Sittwe er både hovedstaden Rakhine Staten, og en vigtig havneby. Specielt det store Sanpya-marked byder på spændende fisk, skaldyr og andet godt fra lokalområdet- Bestemt et besøg værd. Byen byder også på en Buddha museum, eller man kan tage et par timer på stranden. Om eftermiddagen transfer til lufthavnen i Sittwe og med fly til Yangon

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 19: YANGON - hjemrejse
Tid til den sidste shopping på Scott markedet, og tid til afsked med nye burmesiske venner? Sent på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, og afrejse fra Yangon.

Måltider: M/ - / -

Dag 20: Ankomst i København
I lander tidligt om morgenen i København

Galleri

 • min dat chin state
 • chin hills udsigt
 • chin i festdragt
 • chin folket   x
 • chin kvinde  x
 • chin landsby   x
 • min det  aar tatoveret kvinde
 • mraukoo mrs   x
 • mraukoo mrs   x
 • lemyoriver mrs   x
 • chin lemyoriver   x
 • chin lemyoriver  x
 • chin ungkvinde  x
 • lemyoriver mrs   x
 • maraukoo  x
 • mraukooo mrs   x
 • mraukooo mrs   x
 • sittwe mrs   x
 • sittwe mrs   x

Mere info

Nødvendigt udstyr:


Dagsturs rygsæk

Sovepose eller lagenpose
En alm. sovepose eller lagenpose – hvad du nu foretrækker. I hytterne undervejs findes der tæpper der kan bruges sammen med soveposen eller lagenposen.

Vandrestøvler
Gode trekkingstøvler, med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at støvlerne skal være gået til inden turen. Stierne kan være glatte.

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke. Og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Visum

For alle rejsende kræves der et gyldigt pas (udløbsdato mindre end 6 måneder) samt et Myanmar visum. Turister får udstedt et 28 dages visa der begynder fra den dag du rejser ind i landet - og er gældende 3 måneder fra udstedelsesdagen.
Du kan opnå visum til Myanmar ved alle Myanmar ambassader og konsulater.

Da der ikke findes nogen Myanmar ambassader/konsulat i Danmark, er det i stedet muligt at opnå visum ved indrejse - Et såkaldt Visa On Arrival (USD 50)

Vi hjælper gerne med at søge om Visa On Arrival til alle vores rejsende - uden ekstra beregning.

Priser & booking

Inkl. Fly.

Deltagerprisen inkluderer: 

 • Burmesiske lokalguider
 • Dansk turleder
 • Måltider jf. program (markeret med M=morgen, F=frokost, A= aften)
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse, dog ikke under trekking delen)
 • Al form for lokaltransport
 • Dansk rejsegaranti
 • Håndtering og ansøgning af Visa-on-Arrival (betales separat 350 DKK.)

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer (øl, vin, sodavand osv.)
 • Evt. forsikringer
 • Betaling af Visa-on-Arrival
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314