English site

Antal dage
19 dage

Rejsebreve
Læs rejsebreve fra Burma


Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Trekking i Shan Staten


Denne aktive rejse vil gennem 20 dage tage dig med til Burma's absolutte højdepunkter i kombination med spændende vandring i Shan staten blandt mange forskellige stammefolk og minoriteter og det daglige liv på landet.

På denne rejse sætter vi særligt fokus på Burmas minoriteter. Bjergene omkring Kyaing Tong, som er hovedstad i Shan staten, huser mange af landets 135 minoriteter og er kendt for at være et af de sidste steder i Sydøstasien, hvor det er muligt at vandre og besøge "ægte" minoritetslandsbyer.
For blot et par år siden var det forbudt for udlændinge, at komme i denne del af landet, men på grund af fredsforhandlinger mellem minoriteterne og militærregeringen, er området nu blevet sikkert at færdes i.

Turen byder på vandreture gennem en malerisk natur, med regnskov, bambusskove , og rismarker pløjet af vandbøfler. Ad små stier når besøger vi landsbyer som tilhører bl.a. Palaung, Akha, Lahu og Anin, hvor vi vil opleve en stor gæstfrihed, og ikke mindst nysgerrighed.

•Yangon
•De rød klædte munke
•Cykeltur rundt i det fantastiske tempelkompleks, Bagan
•Kalew - Engelsk Hill station
•Let trekking blandt stammefolkene i den vestlige Shan State
•Livet på landet
•Inle Lake med Intha folket
•Kyaing Tong - Den gamle Shan hovedstad
•Trekking blandt bjergstammer og minoritets landsbyer

Turen afsluttes i Yangon - hvorfra det er muligt evt. at forlænge sin rejse med et par dage i solen ved det Indiske Ocean.

Rejsen ledes af en af Burma Specialistens danske turleder i samarbejde med vores burmesiske lokalguider.

Program

Afrejse fra København

YANGON - Ankomst til Yangon
I bliver budt velkommen af vores lokale guide, der følger Jer til Jeres hotel og hjælper jer med check ind og evt. andet praktisk. Vi ryster rejsestøvet af os, og tager en let byvandring i downtown, og slutter vores første møde med Burma og Yangon af med manér - da programmet står på "High Tea" på det berømte hotel fra 1896 "The Strand".

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

YANGON
Efter morgenmaden er der tid til at besøge Sule Pagoden i centrum af Yangon. Pagoden kan dateres over 2000 år tilbage. I besøger Mahabandoola Park, med uafhængigheds monumentet og Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) - hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Sightseeing og byvandring i den gamle by et spændende miks mellem britisk koloni byggeri i forfald og nye skyskrabere. Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden. Det anbefales at blive oppe ved pagoden til solnedgang.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

YANGON - BAGAN
Dagen starter med transfer og en flyvetur til Bagan. Efter en kort flyvetur ankommer vi til Bagan, hvor vi besøger markedet i Nyaung U. Vi besøger et par specielt udvalgte templer, herunder Anada pagoden, der er en af de største og bedst bevarede templer i Bagan, Htilominlo templet og hule-templet Wetkyi-in-Gubyaukgyi fra det 13. årh. Dagens højdepunkt er en aftentur til toppen af en pagode, hvorfra vi kan beundre den fantastiske udsigt over det pagode-fyldte landskab, der skifter farver mens solen går ned. Et virkeligt smukt og postkortværdigt syn!

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

BAGAN (Cykel)
Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien - en seværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan som hovedstad i det første Myanmar Imperium - var en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagans ruiner dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede. Vi besøger nogle af de største og vigtigste templer og pagoder, og transporteres rundt i området på cykel eller med hestedroske. Om eftermiddagen kommer i til landsbyen Myinkaba, lidt syd for Bagan, hvor i bl.a skal besøge Nanphaya, og Gu Byauk templerne, med mange flotte fresker. Landsbyen er desuden kendt for sin produktion af lakvarer.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

BAGAN
Dagen er til fri disposition. Vi har fortsat cykler til rådighed, så det er nemt at komme ud på opdagelse i tempelområdet eller langs floden og i landsbyerne. En anden mulighed (om end en del dyrer) er at flyve med luftballon over Bagan.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

BAGAN - KALEW
Om morgenen kører I til Kalew - en tidligere britisk hill station. Køreturen tager det meste af dagen (ca. 8 timer) gennem små landsbyer alt imens vi lamngsom kommer op i bjergene. Kalew ligger i 1400 moh. Briterne søgte mød Kalew når det blev for varmt om sommeren - heroppe i højderne var klimaet mere fugtigt, køligt og ofte tåget, og mindede måske mere om "derhjemme". I dag findes der stadig mange engelske huse i Tudor stilen - omkranset af klassiske engelske haver. I området omkring Kalew ligger der mange landsbyer tilhørende Palaung minoriteten samt andre bjergstammer. Disse folk tager til Kalew markedet hver femte dag i dag deres farvestrålende klæder -og er en attraktion i sig selv.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

KALEW - SHABIN - TEETAIN (TREKKING, ca. 16 km)
I dag starter jeres 2 dages trek til Inle Lake - tidligt om morgen bliver i kørt med pick up truck ud til Shabin - en landsby beboet af Danu folket. Vejen og stierne de næste par dage vil fører jer igennem et smukt landskab og mødet med flere af de forskellige minoriteter som der er i området. I vil foruden Danu bla. møde Palaung, Pao og Taung Yoe. Jeres lokale guide vil undervejs introducerer Jer til de forskellige minoriteter og i vil opleve dagligdagen ude i landsbyerne på aller nærmeste hold. Frokost i Pawke (Pao landsby) hvorefter der er 3-½ times trek til landsbyen Teetain - hvor i skal overnatte

Måltider: M/ F /A
Overnatning: Landsby

TEETAIN - THANDAUNG - INLE LAKE (TREKKING ca. 14 km)
Efter at have taget afsked med landsbyen venter der ca. 5 timers trekking ned mod bredden af Inle Lake. Undervejs vandrer i gennem bambus skoven, og landskabet åbner sig hver gang i kommer til en ny landsby. Landsbyerne tilhører minoriteter fra bl.a. Pao, Taung Yoe samt Intha folket. I området dyrker minoriteterne banan, papaya, kartofler og bønner. Frokost i landsbyen Thaudaung. Når i kommer til søbredden hen på eftermiddagen bliver i samlet op af en båd der vil sejle Jer Nyaung Shwe - som er hovedbyen på den nordlige bred af søen. Ankomst og indlogering på hotel.

Måltider: M/ F / A
Overnatning: Hotel in Nyaung Shwe

INLE LAKE - INDEIN
I dag har i en hel dag ude på den 25 km lange sø. Inle Lake er berømt for fiskernes stående "et-ben's roning" samt de flydende haver, hvor der dyrkers grøntsager. I besøger pælelandsbyerne på søen samt den af landsbyerne langs søbredden som afholder dagens marked. I landsbyerne er der produktion af diverse lokale håndværk som ris papir fremstilling, silke vævere m.fl. - og man får følelsen af at gå rundt i et landbrugs-kunsthåndværks museum. Frokosten indtages på en af restauranter ude på søen. Efter frokosten fortsætter ekskursionen, og der vil også være tid til at besøge et kloster, eller hvad i nu har lyst til.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel in Nyaung Shwe

INLE LAKE
Dagen er til fri disposition. Stå tidligt op og gå på markedet ?, Endnu en dag på søen ? eller hvad med at besøge vingården Red Mountain?. Vingården er smukt beliggende på bjergsiden ned mod Inle søen og dyrker hovedsageligt druerne Sauvignon Blanc og Shiraz. Gården tilhører Pha Oh folket og blev bygget i 2003 med en fransk vinmager i spidsen.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel in Nyaung Shwe

INLE LAKE-HEHO_KYAING TONG
Det tager ca 45 min. at kører til den lille lufthavn i Heho, hvorfra vi skal videre ind i Shan Staten. Vi flyver via Tachileik til Kyaing Tong tæt på grænsen til Kina. Kyaing Tong er den gamle Shan hovedstad, og har gennem tiderne blevet præget af beliggenheden tæt på såvel Kina som Laos og Thailand. Befolkningen består således af Shan - men også kinesere samt de mange minoriteter som bor i området omkring byen. De minoritetsgrupper som bor i området, og hvor I vil møde en del af dem de kommende par dage tilhører minoritetsgrupperne; Akha, Lahu, Lisi, Wa, Loi, Aku, Silver Palaung og Anin. De bærer typisk forskellige forskellige traditionelle klædedragter hvilket gør det lettere at adskille dem fra hinanden.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

KYAING TONG - PINTAUK - KYAING TONG
Efter morgenmaden, vil i møde jeres lokale trekking guide. Dagen i dag byder på let trekking mellem rismarker, bambusskov og landsbyer. I dalen ved Pintauk bor Akha og Anin folket side om side. Selvom de forskellige stammer bor tæt på hinanden forekommer det aldrig at bjergstammerne bliver gift med hinanden.
De fleste af stammerne dyrker i dag højlandsris, majs, sesam og andre afgrøder ved svedjebrug. religionen er i de fleste familier og landsbyer Animisme, og forfædredyrkelse. Men i de senere år er en del landsbyer konverteret til enten Buddhismen eller Kristendom. At de gamle guder og ånder er blevet sat lidt i skyggen skyldes typisk, at der hører velstand med i konverteringen iform af skoler og anden infrastruktur.  
Sidst på eftermiddagen er i atter tilbage i byen.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

KYAING TONG - HO KYIN - KYAING TONG
Dagen byder på vandring og besøg i Akha landsbyer i Hoykin dalen. Akha folket går stadig i deres traditionelle klæder, hvor det især er kvindernes hovedbeklædning med gamle sølvmønter der skiller sig ud. Det siges at hvis en Akha kvinde vil have hele "kostumen" på tager det op til en time. Vandring til 3 fjernere Akha landsbyer, henholdsvis kristen, buddhistisk og animister. Vandringen er ikke hård, og i bestemmer selv tempoet. Undervejs mødes I af det traditionelle liv i landbruget og i landsbyerne.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

KYAING TONG - LOIMWE - KYAING TONG
Efter morgenmaden kører i til Loimwe en gammel koloni-style by (ca. 2 timer) . Undervejs på denne smukke tur gennem risterrasse landskaber og skov er det muligt at gøre flere stop i landsbyerne. Stop og gå en tur i de mange forskellige landsbyer som i kommer igennem. .I møder bl.a Ho Lup Akha, Wan Lun Shan, Lahu samt de tidligere hovedjægere Naung Cho Wa. I dag er Wa stammen mere fredelig og ernærer sig med dyrkning at ærter, bønner og frugt.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

KYAING TONG-YANGON
Morgentur til Aku landsby, som er mest kendt for de pibe rygende kvinder med de sorte turbaner. Over middag går turen til den lille lufthavn i Kyaing Tong. Og vi vil efter tidsplanen være tilbage i Yangon om aftenen.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

YANGON- hjemrejse
Tid til hjemrejse - og tid til afsked med nye burmesiske venner
Transfer til lufthavnen.

Måltider: M/ - / -

KØBENHAVN
Vi ankommer i København tidligt om morgenen

Galleri

 • shan trek paa stierne
 • akha kvinde hovedbeklaedning
 • samtale med akha kvinde
 • aku kvinde med pipe
 • silver pladaung ris
 • en traet turleder i maal
 • tempel lao style

Mere info

Nødvendigt udstyr:


Dagsturs rygsæk

Sovepose eller lagenpose
En alm. sovepose eller lagenpose – hvad du nu foretrækker. I hytterne undervejs findes der tæpper der kan bruges sammen med soveposen eller lagenposen.

Vandrestøvler
Gode trekkingstøvler, med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at støvlerne skal være gået til inden turen. Stierne kan være glatte.

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke. Og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Visum

For alle rejsende kræves der et gyldigt pas (udløbsdato mindre end 6 måneder) samt et Myanmar visum. Turister får udstedt et 28 dages visa der begynder fra den dag du rejser ind i landet - og er gældende 3 måneder fra udstedelsesdagen.
Du kan opnå visum til Myanmar ved alle Myanamr ambassader og konsulater.

Da der ikke findes nogen Myanmar ambassader/konsulat i Danmark, er det i stedet muligt at opnå visum ved indrejse.

Visa ved ankomst:
Det er nu blevet muligt at opnå "visa on arrival" ved ankomst til Yangon International Airport. Dog skal der inden ankomst til Yangon søges om et såkaldt "letter of invitation"/ indrejse tilladelse.

Til brug for dette skal du derfor sende os flg. oplysninger:
- fulde navn (som i dit pas)
- faders navn
- nationalitet
- religion
- profession
- fødselsdato og år
- pas nummer
- udstedelses dato (pas)
- udløbsdato (pas)
- ankomst og afrejse dag/tid (til Burma)
- 1 pasfoto (Du kan evt. scanne billedet og emaile det til os)

Send udfyldt visumformular, pasfoto samt en kopi af dit pas på email eller fax. Når din ansøgning er blevet behandlet, vil du modtage en indrejse tilladelse.

Der kan gå op til 3 uger for at opnå indrejse tilladelse, da din ansøgning skal sendes til Pyimana (den nye regeringsby). Så snart vi har indrejse tilladelsen sender vi dig din kopi. Du skal således medbringe tilladelsen på din rejse og fremvise den ved check-ind skranken for flyet til Yangon (Typisk i Bangkok), og igen til immigrationsmyndighederne ved ankomsten til Yangon Internationale lufthavn. Du skal desuden medbringe 2 stk. pasfoto

Pris for "visa on arrival"
1 person USD $ 80,-- (USD$ 20,-- visa fee and US$ 60,-- adm. gebyr).

Da det er en service TIMBUKTU og Burma Specialisten yder sammen med vores samarbejdspartnere i Myanmar - skal vi gøre opmærksom på at naturligvis kun hjælper vores egne kunder/gæster.
Hvorfor vi henviser øvrige til http://www.myanmarvisa.com/

Priser & booking

Deltagerprisen inkluderer: 

 • Fly; København-Yangon T/R
 • Burmesiske lokalguider
 • Danske turledere fra DVL og Burma Specialisten
 • Måltider jf. program (markeret med M=morgen, F=frokost, A= aften)
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse, dog ikke under trekking delen)
 • Al form for lokaltransport
 • Dansk rejsegaranti
 • Håndtering og ansøgning af Visa-on-Arrival (betales separat 480 kr.)

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer (øl, vin, sodavand osv.)
 • Evt. forsikringer
 • Visa-on-Arrival (USD 80 / DKK 480,-)
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314