English site
Ad nye veje

Turkode: BDVL

26. feb 2021  -  12. mar 2021   Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 23.900,-

Antal dage
16 dage


Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Burma - "Ad nye veje"

Aktiv grupperejse til nyåbnede områder af Burma.Loikaw området i Kayah-delstaten syd for Inle-søen var lukket land for turister helt frem til 2014.Så der er lagt op til et ægte eventyr. Området byder på masser af smuk natur og ualmindeligt dramatisk beliggende templer. Et andet højdepunkt er besøget i afsidesliggende landsbyer beboet af etniske minoriteter. Ikke mindst de berømte Padaung-kvinder også kendt som "giraf-folket" eller "langhalse folket" der bærer tunge metalringe om halsen. Padaung folket forekommer også i Thailand, men det er i bjergene omkring Loikaw at de har oprindelse og hvor deres kultur stadig er autentisk.

Denne tur vil tage dig til både det kendte steder som Yangon og Bagan - Men med hovedvægt på det ukendte.

Så drømmer du om at opleve uberørte områder før turismen får fodfæste, bliver det næppe bedre end dette.

 • Yangon - kolonitid og vækst
 • Loikaw - Kayah staten lille hovedstad
 • Local Community projects - besøg udviklingsprojekterne i Kayah - Karenland
 • Trekking og overnatning i landsby hos stammefolkene i Shan Staten
 • Samkar Lake - Oplev livet på søen
 • Kalew - Thazi - En uforglemmelig togtur ned fra Shan plateauet ned til Bagan sletten.
 • Cykeltur rundt i det fantastiske tempelkompleks, Bagan

Turen afsluttes i Yangon - hvorfra det er muligt evt. at forlænge sin rejse med et par dage i solen ved det Indiske Ocean.

Rejsen ledes af en af Burma Specialistens turledere i samarbejde med vores burmesiske lokalguider.

Program

Dag 1: Afrejse fra København

Dag 2: YANGON/Ankomst
Vi bliver budt velkommen af vores lokale guide, der hjælper med check-ind of evt. andet praktisk.
Eftermiddag; Opsamling ved hotellet, og til fods gennem byen ned til Yangon River. Vi passerer Sule Pagoden – Yangons officielle centrum, som kan dateres 2000 år tilbage, samt de kolonitidens storslåede bygninger. Vores første møde med Burma og Yangon afsluttes med manér – da programmet står på ”High Tea” på det berømte hotel fra 1896 ”The Strand”. For dem der har lyst kan returen til hotellet gå via China Town.

Måltider: M / - / -
Overnatning: Hotel

Dag 3: YANGON
Efter morgenmaden en tur med City Circular Train – At tage med det lokale pendler tog er også mødet med cigaret- og betelnødsælgere, grønthandlere, spåkoner osv. En herlig og anderledes tog tur. Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) – hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden. Det anbefales at blive oppe ved pagoden til solnedgang.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 4: YANGON – LOIKAW
Transfer til lufthavnen og med morgenflyet til Loikaw – hovedstaden i Kayah Staten. Efter ankomst besøges Thiri Mingalar markedet som har åbent alle dage fra 06 til 17, undtagen dage med fuldmåne. Markedet boomer af lokale fødevarer, og importerede varer fra Kina og Indien i kontrast. Kørsel til landsbyen Hta Nee La Leh og besøg Kayhtoebo Jægerens helligdom, og hør om den lokale overtro og spirituelle tilgang. Med oksekærer forbi Lotus dammen og videre til de syv søer, hvor i vil blive mødt med lidt Kayah lækkerier til frokost. Efter frokost videre til Daw Tamagyi en typisk Kayah landsby, med traditionelle huse, og hvor især de ældre kvinder fortsat bærer den traditionelle beklædning. Turismen er først for nylig kommet til Kayah staten og Loikaw, så nysgerrigheden i landsbyerne er gensidig. Sidst på eftermiddagen besøges The Broken Mountain –Vel nok Loikaws mest berømte vartegn. The Broken Mountain (Taung Kwe Pagoda) byder på en god udsigt over byen.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 5: LOIKAW – PEMSONG VILLAGE – LOIKAW (let vandring)
Kørsel til landsbyen Pemsong. Fra Pemsomg skal I vandre 1½ -2timer sammen med en lokal guide fra landsbyen. Undervejs vil vores lokaleguide fortælle om den specielle kultur i Kayah staten og naturligvis svarer på jeres nysgerrige spørgsmål. Frokostpausen- udgøres af den medbragte madpakke, som nydes i naturen eller i en landsby. På turen møder i langhalse folket fra Padaung stammen, og har via jeres guide mulighed for at få oversat jeres spørgsmål om disse tunge guldringe om halsen, knæ mv. Sidst på eftermiddagen returneres til til Loikaw.

Måltider: M/ F / -
Overnatning: Hotel

Dag 6: LOIKAW – PEKON – INLE LAKE – SAMKAR LAKE
Efter morgenmad kører til Phe Kone (ca. 1,5 time) en lille by på sydvest bredden af Inle Lake området i Shan staten. En 3 timers bådtur vil tage Jer ud til området omkring Sangha og Hmawbi, hvor I har muligheden for at udforske dagligdagen og kulturen på Inle søen og hos Intha folket og Pa-O. Denne del af Inle søerne og Samkar Lake er først for nylig åbnet op for turister – og virker derfor mere autentisk. I overnatter ude på et hotel bygget på pæle ude på søen. Måltider: M/ - / - Overnatning: Hotel

Dag 7: SAMKAR LAKE
I dag har I tid til at udforske de lokale landsbyer, møde de lokale minoriteter og se nærmere på daglig dagens Myanmar ude på landet. En anden mulighed er at vandre til de varme kilder og vandfald eller måske blot slappe af på hotellet ude på søen - og lade op til de næste dages vandring.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 8: SAMKAR LAKE – THARKAUNG – NARMOON – HSAUNGDWEE – HSAUNGKHAR (Trek ca. 12 km)
Efter have pakket om til en lille og let rygsæk, bliver Jeres hovedbagage nu kørt til morgendagens hotel i Kalew . Dagen begynder med en sejltur over Samkar Lake til vestbredden af søen, hvorfra jeres 2 dages trek til Kalaw begynder. Ruten og stierne vil de næste par dage fører Jer igennem et smukt landskab, og et møde med flere forskellige minoriteter og traditionel sydøstasiasisk landsbrugskultur. I vil foruden Danu folket også møde Palaung, Pa-O og Taung Yoe. Jeres lokale vandreguide vil undervejs fungere som både tolk for Jer som for indbyggerne i landsbyerne. Efter 2½ times vandring kommer I frem til Narmoon, en stor og spændende Pa-O landsby. I landsbyen er der en lille pagode hvorfra der er en super udsigt over området.
Frokosten bliver serveret i et landsbyhus, og der vil også være tid til at enten udforske landsbyen eller til at strække ryggen på bambusmåtterne i skyggen. Eftermiddagens vandring byder på overvejende let stigende terræn og gennem skovområder. Her mellem bakkerne ligger Pa-O landsbyen Hsaungkhar, hvor I skal overnatte.hos en familie/landsbyhus.

Måltider: M/ F / A
Overnatning: landsbyhus

Dag 9: HSAUNGKHAR – NGYANPIN – KLARPU – LAIPAY – NAUNGTAYAH – KALAW (Trek 14 km)
I landsbyen står man tidligt op. Så der er afgang fra Hsaungkhar ved 8-tiden. Terrænet er først stigendefladt - men så bliver det gradvist mere fladt.Landsbyen Klarpu, er udgangspunkt for dagens frokostpause. Undervejs vandrer i gennem bambus skoven, og landskabet åbner sig hver gang i kommer til en ny landsby Landsbyerne tilhører minoriteter fra bl.a. Pao, Taung Yoe samt Intha folket. I området dyrker landsbyerne banan, papaya, kartofler og bønner. Trekket ender i Pa-o landsbyen Naungtayah, hvor en bil vil samle Jer op og kører jer til Kalew. Kalew en tidligere engelsk hill-station.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Guest House

Dag 10: KALAW – THAZI
Kalew ligger i 1400 moh. Briterne søgte mød Kalew når det blev for varmt om sommeren – heroppe i højderne var klimaet mere fugtigt, køligt og ofte tåget, og mindede måske mere om ”derhjemme”. I dag findes der stadig mange engelske huse i Tudor stilen – omkranset af klassiske engelske haver.
Begynd dagen med at besøge det lokale marked som danner centrum. Ved 11 tiden er der transfer til togstationen og jeres togtur til Thazi. by 142DN (Etd: 11:45 / Eta: 19:00). Togturen fra Kalew til Thazi, som tager jer ned fra bjergene og Shan plateauet er en af de smukkeste i Myanmar – og som man ikke glemmer lige med det samme.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Guesthouse

Dag 11: THAZI – MT. POPA – BAGAN
Efter morgenmaden går turen mod Bagan via det hellige Mount Popa (ca 4 timer). Mt. Popa er resterne af en gammel udslukket vulkan, som stikker op midt i det tørre landskab. Mout popa er i dag hjemsted for de stærkeste ”Nats” (Ånder). Besøg Nat museet med statuerne af de 37 Ånder. Tag trapperne sammen med pilgrimmene op til toppen. Ud på eftermiddagen går turen til Bagan ( ca 1,5 times kørsel). Undervejs passeres landsbyer som producerer palme sukker – og palme vin. Gør stop ved en af de små familie virksomheder, og smag på varerne.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 12: BAGAN (På cykel)
Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien - en turistseværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan var hovedstaden i det første Myanmar Imperium - en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagan ruiner dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede. I besøger nogle af de største og vigtigste templer og pagoder, og transporteres rundt i området med hestedroske eller i cykler selv (Det bestemmer I). Måltider: M/ - / - Overnatning: Hotel

Dag 13 : BAGAN
På egen hånd – I har fortsat cyklerne til rådighed.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 14 BAGAN – YANGON
Transfer til lufthavnen Bagan (Nyaung Oo)

Måltider: M/ - / - 
Overnatning: Hotel 

Dag 15 YANGON / Hjemrejse
Tid til den sidste shopping på Scott markedet, og tid til afsked med nye burmesiske venner? Sent på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, og afrejse fra Yangon.

Måltider: M/ - / -

Dag 16: Ankomst i København
Man lander tidligt om morgenen i København

Galleri

 • udsigt over kayah staten
 • udsigt over kayah staten
 • belu floden naer loikaw
 • daw tamagyi karen landsby
 • loikaw karenni kvinde
 • kayah karen helligdom
 • loikaw broken moutain pagoden
 • pemsong kayah paduang
 • pemsong kayah paduang
 • pemsong kayah paduang
 • pemsong kayah paduang
 • pemsong besoeg hos familie
 • udsigten fra en oksekaerre
 • red karen
 • red karen
 • pao pindayatrek  x
 • paa vej hjem fra marken
 • paa vej hjem fra marken
 • samkar lake hotel
 • samkar lake hotel
 • samkar lake hotel
 • samkar
 • samkar
 • samkar
 • samkar
 • samkar
 • samkar
 • samkar
 • samkar
 • stop ved koebmanden
 • samkar trek
 • samkar trek
 • samkar trek
 • samkar trek
 • samkar trek
 • samkar trek
 • samkar trek  frokost

Mere info

Nødvendigt udstyr:


Dagsturs rygsæk

Sovepose eller lagenpose
En alm. sovepose eller lagenpose – hvad du nu foretrækker. I hytterne undervejs findes der tæpper der kan bruges sammen med soveposen eller lagenposen.

Vandrestøvler
Gode trekkingstøvler, med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at støvlerne skal være gået til inden turen. Stierne kan være glatte.

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke. Og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Visum

For alle rejsende kræves der et gyldigt pas (udløbsdato mindre end 6 måneder) samt et Myanmar visum. Turister får udstedt et 28 dages visa der begynder fra den dag du rejser ind i landet - og er gældende 3 måneder fra udstedelsesdagen.

Da der ikke findes nogen Myanmar ambassader/konsulat i Danmark, er det i stedet muligt at opnå visum ved indrejse - Et såkaldt Visa On Arrival (USD 50)

Burma Specialisten sørger for Visum/Visa On Arrival til gruppen, uden ekstra beregning.

Priser & booking

Ad nye veje

Turkode: BDVL
Antal dage: 16 dage
Priser per person i dobbeltværelse
26. feb 2021 - 12. mar 2021  Åben for booking  kr.  23.900,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse: kr. 3400,-

Inkl. Fly.

Deltagerprisen inkluderer: 

 • Burmesiske lokalguider
 • Dansk turleder
 • Måltider jf. program (markeret med M=morgen, F=frokost, A= aften)
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse, dog ikke under trekking delen)
 • Al form for lokaltransport
 • Dansk rejsegaranti
 • Håndtering og ansøgning af Visa-on-Arrival (350 DKK.)

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer (øl, vin, sodavand osv.)
 • Evt. forsikringer
 • Drikkepenge ( ca. 70 USD)
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314