English site

Forlæng din rejse!
Burma har så meget, at byde på, og så mange højdepunkter der endnu ikke er besøgt af den almindelige turist. Det er derfor oplagt at forlænge din rundrejse eller adventure rejse i Burma med et par dage væk fra det klassiske turistspor. 

Fx. med;

 • Lukus, sol og strand ved Det Indiske Ocean.
 • Mrak Oo og Rakhine staten

Se Extensions i rejseoversigten


Extension: Det gyldne land

Turkode: XBUR4

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 5.700,-
Introduktion

Golden Rock og Moulmein

Forlæng din rundrejse med 6 dage i Mon State og Kayin Staten.

Sydøst for Yangon ligger Monstaten og dens hovedstad Moulmein eller Mawlamyine, som byen i dag  hedder på burmesisk. Mawlammyine var i en kort periode, i årene 1827-52 hovedstad i det britiske Burma. Forfatteren George Orwell boede her i 1920'erne, og byen forekommer også i hans bøger.
Undervejs kører igennem mange små landsbyer, og her er bestemt ikke mange andre vesterlændinge. Mawlamyine regnes i dag som Burmas fjerdestørste by, men har ikke storby karakter endnu - Men mere en Karakter af stille fiskerby, hvor livet går sin stille gang.

Turen tager Jer også til den hyggelige by Hpa An, hovedstaden i Kayin State (Karen), Bago samt den Gyldne Klippe i Kyaikhtiyo, en af de største helligdomme i Burma.

Program

DAG 1: YANGON-BAGO-MAWLAMYINE
Tidlig morgen med bil til Bago (ca. 1½ time.). I Bago besøges Kyaik Pun Pagodaen med de fire gigantiske Buddhaer i siddestilling rettet mod de fire verdenshjørner. Markedet i Bago er stort og byder på mange spændende sorter af grøntsager, blomster og andre råvarer. I klostret Kha Khat Wain finder man lige inden kl. 11 en lang række af munke, som danner en procession og er klar til at modtage deres middag og dagens sidste måltid. Herefter fortsættes via Kyaikhto til Mawlamyine (cirka. 6 ½ time). Overnatning i Mawlamyine.

Måltider: - / - / -
Overnatning: Hotel

DAG 2: MAWLAMYINE - KYAIKMARAW - KYAIKAMI - MAWLAMYINE
Efter morgenmaden besøges downtown området med det centrale marked, der er specialiseret i tørvarer og det nye marked med masser af frisk frugt, grøntsager og kød. I Mawlamyine er der foruden pagoder også en katedral og Judsonkirken. Den sidstnævnte blev bygget af Dr. Judson i 1820'erne. Judson var den mand, der oversatte bibelen til burmesisk.
Efter frokost går dagens sightseeing til Kyaikmaraw, en lille charmerende by, ligger 24 kilometer sydvest for Mawlamyine. Undervejs passeres en del gummiplantager, og vejen går gennem otte landsbyer. Tag en gåtur gennem denne lille, charmerende by med traditionelle træhuse, hvis tagene er dækket enten med stråtækt-håndfladen eller bølgede metal tag, er altid umagen værd.
Besøg også Kyaikmaraw Pagoda, bygget af Dronning Shin Saw Pu i 1455 og idyllisk beliggende ude på en lille sø.
Videre mod Mudon, 30 kilometer syd for Mawlamyine. Her finder man verdens største liggende Buddha statue. Herfra fortsættes til Kyaikkami, en lille kystby og missionær center kendt som Amherst under den britiske æra. Attraktionen i Kyaikkami er Yele Paya, en buddhistisk helligdom og kompleks - under blik tag med udsigt over havet. I Kyaikkami finder man også en del koloniale administrative bygninger, der næsten 100 år gamle. Overnatning i Mawlamyine.

Måltider: M / - / -
Overnatning: Hotel

DAG 3: MAWLAMYINE - HPA-AN
Efter morgenmaden, vandres der op til Kyaik Thanlan Pagode, hvorfra man har en vidunderlig panoramaudsigt. Besøg Mahamuni Pagode, bygget i den typiske Mon stil og U Zina Pagode, i den sydlige ende af bakkerne. Transfer til den lille havn ved floden (Jetty), hvor en privat båd venter, og vil tager Jer på flod-cruise til til Hpa-en (cirka. 5 timer). Ved ankomsten til Hpa An, er der til jeres hotel.

Måltider: M / - / -
Overnatning: Hotel

DAG 4: HPA-AN
Hpa-An, hovedstaden i Kayin staten, ligger ved foden af den storslåede Zwekabin Hill. Gå på opdagese i de små gader i Hpa-an og besøg det livlige marked. Tag derefter den maleriske vej til Zwekabin Mountain, undervejs passeres endeløse rismarker fyldt med enkeltstående kalkstensklipper. For foden af Zwekabin Mountain ligger Lonpini Park med Bodi Tahtaung Pagoden, som også er et besøg værd. Parken indeholder mere end 1150 buddhastatuer.Så uanset hvor du vender blikket, ser du en buddhaer, der ser meditativt tilbage på dig.
Videre til den lille by Eindu med vævning som hovederhverv i de mange hjemme-industrier, samt Thammanya klostret. Eindu ligger ca en halv times kørsel fra Hpa-An, og er berømt for den mest ærværdige munk "Thamanya Sayardaw", som døde i 2003. Pilgrimme fra hele Burma kommer for at besøge klostret, så der er altid fuldt hus, og i dag er der blevet etableret et storstilet catering etablissement, der tilbyder vegetariske måltider til alle pilgrimmene.  Overnatning i Hpa-An.

Måltider: M / - / -
Overnatning: Hotel

DAG 5: HPA-AN - KYAIKHTIYO
Efter morgenmaden forlades Hpa-An og med bil går turen mod nord til Kyaikthiyo Township (ca. 3 timer), Her skiftes køretøj til en åben truck, der kører - så langt det er muligt at køre (Medbring en dagstursrygsæk til overnatningen ved Golden Rock). Herfra fortsættes til fods i (ca.1 time). Vandreturen går opad, men foregår på en anlagt vej, der byder på smukke udsigter over det omkringliggende landskab. Hvis du mod forventning ikke selv vil vandre, kan du (for egen regning) bestille fire bærere, der bærer dig i en specialbygget bærestol hele vejen op til Golden Rock.
Den gyldne klippe er en stor, massiv granit-blok, der balancerer oppe på bjerget. The Golden rock er dækket med bladguld. Det ser ud som the Rock kunne trille ned hvert øjeblik det skulle være, og næsten alle burmesere på besøg her skubber til den, men den er urokkelig. Legenden siger at stenen balancerer på nogle få hår fra Buddha.
Men..men hår har Buddha åbenbart haft nok af! Pagoden ved siden af siges også at indeholde et af Buddhas hår, så burmeserne valfarter hertil fra hele landet, for at vise deres respekt for Buddha.
Nyd den sene eftermiddag deroppe, og vent til solen langsomt går ned ved The Golden Rock - For så er stemningen helt speciel og fantastisk.
Overnatning på hotel nær ved The Golden Rock.

Måltider: M / - / -
Overnatning: Hotel

DAG 6 KYAIKHTIYO - BAGO - YANGON
Nu går turen tilbage mod først Bago, hvor der gøres stop ved Shwemawdaw Pagoda, der med 114 meter er den højeste pagode i Burma. Besøg også Pyay May Pyay Pagoden, hvor der bor en kæmpe stor Python man kan beundre. Shwetharhlaung Pagoden huser en kæmpe liggende Buddha, med over 1000 års historie på bagen. Om eftermiddagen køres tilbage mod Yangon.

Måltider: M / - / -
Overnatning: Hotel

Galleri

 • moulmein  x
 • moulmein caneball  x
 • hpaan   x
 • hpaan
 • hpaan
 • udsigt over hpa  x
 • mon state zwekabin mountain
 • golden rock   x
 • golden rock aften
 • golden rock kyaikthiyo   x
 • golden rock kyaikthiyo   x
 • udsigt fra hotellet paa toppen
 • eremit goldenrock
 • hpaan
 • hpaan market
 • sadan cave hpaan
 • sadan cave hpaan

Mere info

Overnatning:
Gode hoteller på hotelklasse (superior). Vi går gerne efter de mindre familieejede hoteller. Alle er rene og pæne med Air Con og/eller fane. Egent bad og toilet og morgenmad.

Afrejse/Ankomst:
Denne tur starter og slutter ved dit hotel i Yangon 

I øvrigt:
Såvel infrastruktur, i form af dårlige veje mv. betyder at Burma endnu har ikke samme standard som vi kender, og må derfor ikke sammenlignes. Så uforudsete forhindringer på vejen, samt mekaniske problemer må beregnes.

Pris

Extension: Det gyldne land

Turkode: XBUR4

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 5.700,-


Golden rock & Moulmein - Extension

6 dage / 6 nætter


Inkluderet i deltagerprisen:
- Hotel med morgenmad i delt dobbeltværelse
- Lokal guide
- Air-con bil/van/bus fra Yangon
- River cruise fra Mawlamyine til Hpa An
- Open truck fra Kyaikktiyo
- Entré for de anførte seværdigheder i programmet


Ikke inkluderet i deltagerprisen:
- Frokost og middag som ikke er anført i programmet
- Drikkevarer
- Tidligt  check-in og sen check-out af hoteller
- Personlige udgifter til fx fotografering, drikkepenge, vasketøj mv.
- Drikkepenge ved hoteller.

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314