English site

Der er stor gæstfrihed i landsbyerne

Shan Staten

Shan staten ligger i den ”gyldne trekant” og grænser op til  til Kina, Laos og Thailand.

Shan Staten var (udover Inle Lake) off-limits for udlændinge frem til midten af halvfemserne. Dengang var stedet associeret med narkotikahandel, guerillakrig og farverige etniske minoritetsgrupper. Der er indgået våbenhvile mellem militær- regeringen og de fleste etniske oprørsgrupper i området, men fortsat er det ikke tilladt for udlændinge at overnatte ude i landsbyerne. Derfor vender vi tilbage til hovedbyen Kyaing Tong hver aften.

Shan Staten byder på spændende vandreture til de mange forskellige etniske minoriteter i området, og basen Kyaing Tong er i sig selv et meget hyggeligt sted at opholde sig.
De forskellige etniske grupper, som Akha, Lahu, Lisu, Palaung og Ang, lever isoleret i egne landsbyer, med deres unikke klædedragter, sprog og skikke. De dyrker højlandsris og andre afgrøder efter svedjebrug metoden.
landsbyer.

Der kommer ikke mange turister til Shan Staten (Udover Inle Lake ). Der er kun ganske få i Kyaing Tong og endnu færre ud i yderdistrikterne, så for de fleste landsbybeboere er udlændinge et særsyn, men vi er velkomne overalt.

 

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314