English site

Om at rejse til Inle Lake

Seværdigheder i Nord
Praktisk - Nordlige Burma
Trekking - Nordlige Burma

 


Nordlige Burma

Det nordlige Burma - tæller bl.a. den meget ukendte del af Himalaya, og udgør delstaterne Kachin, Sagaing.

Området omkring Putao er ideelt til dags vandring fra fast base eller lodge eller længere treks med overnatning ude i landsbyerne eller med telt i højderne.  

Kachin;  Det ukendte Himalaya

I det allernordligste Burma finder vi Kachin Staten. Denne bjergrige region grænser op til Indien i nordvest og Kina mod nord og øst. Bifloder af Ayeryarwaddy gennemskærer staten på kryds og tværs. Myitkyina, hovedstaden, og Bhamo er de to største byer i staten. Der dyrkes ris og sukkerrør, i minerne findes jade, rav og guld. Skovdriften tæller teaktræ og bambus. Staten er kun sparsomt befolket; Jinghpaw-talende Kachinstammer udgør den største befolkningsgruppe. I Kachin Staten opretholdes en stammelignende form for politisk selvstyre - med høvdinge og fælles jorddyrkning som omdrejningspunkt. De fleste stammer er animister eller kristne. Delstaten har aldrig været underlagt burmesiske konger, og efter etableringen af det britiske overherredømme i Burma blev Kachin Staten stadig ikke regeret som en del af Burma - men derimod direkte som et uafhængigt territorium. Staten blev invaderet af kineserne i 1945-1947, men en grænseaftale med Burma blev underskrevet i 1960. Anti-regeringsoprørere, der var aktive i Kachin Staten siden Burmas selvstændighed i 1948, underskrev endelig en fredsaftale med den burmesiske militærregering i 1993. Nagaland (Indien) På grænsen mellem Burma og Indien ligger delstaten Nagaland, som helt op til moderne tid var berygtet for de lokale stammers traditionelle hovedjagt. En lokalbefolkning, som ikke har noget imod at skære hovedet af besøgende, er måske ikke det mest tillokkende for turister, og det er nok en del af grunden til at Nagaland i dag er en næsten hemmelig del af Indien. Området byder ellers på et smukt og varieret landskab med tætsluttende jungle, frodige bakker og græssletter, samt små og fuldstændig uberørte landsbyer. Og bare rolig - de er holdt op med at skære i turister.

Sagaing Division og Nagaland

Denne del af Burma deler grænse med den indiske og Kalay Tamuske grænse. Kalay Tamuvejen i Burma og Impalvejen i Indien spillede en betydningsfuld rolle i den verdenskendte Imphal Operation i marts 1944.

Sagaing Division er mest kendt for at være Burmas guldland.
En af landets største guldminer er Kyauk Pahto Minen, tæt ved Banbway Gone.

Sagaing Division byder også på et fascinerende dyreliv i Alaungdawhathatphaw Wild Life Sanctury. 
Sagaing Hills er endvidere et område med mange klostre og pagoder. Her er det oplagt at besøge landsbyen Sagaing for foden af bakkerne; med markeder, butikker, restauranter.
I området findes Um Thounzeh hullerne, som gemmer på 45 Buddha billeder, samt Soon U Ponya Pagoden fra år 1312. Herfra er der en flot udsigt over Sagaing.
Her i Sagaing Division er det muligt at besøge Kong Ataungmintayar U Aung Zay Ya's, grundlægger af det tredje burmesiske kongerige, kongebyen Swebo.

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314