English site

Burma, Mandalay
Burma, Mandalay
Burma, Mandalay

Alt er hvidt i "stenhugger gaden"

Mandalay

Introduktion:
Hovedstaden for Myanmar sidste konger. Mandalay ligger 668 kilomter nord for Yangon, og blev grundlagt af Kong Mindon i 1857 – og var herefter regeringsby indtil Mynamar blev underlagt det Britiske Imperium i 1885. Det britiske Imperium valgte hurtigt at gøre Yangon (Rangoon) til deres hovedstad.

Mandalay er i dag den næststørste by i Myanmar, og er såvel et travlt handelscentrum som en by rig på kulturelle og historiske seværdigheder. Foruden resterne af den historiske kongeby byder Mandalay på en del gamle klostre, og ældre arkitektur.  Byens mange gader er bestemt også spændende i sig selv, og har bl.a. en del håndværk som arbejder med sølv, træskæring samt silke.

Til og fra:
Fra Mandalay er der gode forbindelser til det øvrige Myanmar.  Det tager ca. 1½ time at flyve fra Yangon til Mandalay. Der er daglige flyforbindelser fra Yangon, Bagan og Heho. Den nye internationale lufthavn i Mandalay, kan desuden nås via regionale flyvninger i Sydøstasien. (bl.a. Bangkok). Eksprestoget fra Yangon til Mandalay tager ca. 14 timer, hvilket nogenlunde er den samme tid det tager med de private busser. Da der er ca. 700 km fra Yangon, kan det anbefales at holde pauser/overnatte i Taungoo (ca. 280 km) eller i Meiktila (540 km), hvor der begge steder er hoteller og gode muligheder for overnatning.

 

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314