English site

Rejser til Bagan

Seværdigheder ved Bagan
Omkring Bagan
Hoteller i Bagan


Ananada Pagoden

Bagan

Introduktion:
Bagan ( udtales: Pagan), der er kendt som byen med de mere end 4000 templer - og som helt klart er en konkurrent til Cambodjas Ankor Wat i størrelse, waw-effekt og arkæologiske interesse.
Det er et af Asiens største arkæologiske områder og nok Burmas hovedturistattraktion. Her lå hovedstaden for det Bagan Dynasti, der blomstrede mellem 1000 f.kr. og frem til 1287, da Mongolerne invaderede riget. Byen er placeret ved floden Ayeyarwaddys bredder, 193 km. fra Mandalay. Ruinerne af denne forhistoriske storstad strækker sig over et område på 42 km2 og tæller - som tilnavnet siger - ca. 4000 bygningsværker.
Størstedelen af disse bygninger er velbevarede templer, pagoder og klostre med stor kulturarvsmæssig betydning.

Til og fra: 
Når du skal til eller fra Bagan, er det byen Naung U, der er hovedindfaldsporten. Her er der både togstation, færgeleje, busstation og lufthavn.
Mange vælger at sejle fra Mandalay - og alt efter årstiden kan dette være en fantastisk oplevelse i burmesisk kultur og transportliv i sig selv: Med store grupper af sælgere, der strømmer til flodbådene, når de gør holdt under vejs. Men dette er ikke altid muligt pga. lav vandstand og dette skal derfor altid tjekkes inden afrejse og ruteplan.
Om end det ikke er det mest bæredygtige, er indenrigsfly billige og en hurtig måde at komme til og fra områder.
Flere tager desuden privat taxa til Bagan, hvis de er kommet med bus eller tog til fx Pyay eller Magwe.

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314