English site
Burma i børnehøjde

Turkode: CHD

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 14.780,-

Pris - voksen: DKK: 19.430,-
Pris - børn:     DKK: 14.780,-

I delt dobbeltværelse/ family room.
(ved mere end 4 personer:   laver vi gerne et tilbud)

Antal dage: 21 dage/20 nætter

Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Burma i børnehøjde - Aktiv rundrejse for hele familien og i jeres tempo.

Denne aktive og alternative rundrejse er for hele familien, og byder på Burmas absolutte højdepunkter - og så lige lidt til.

Rejsen er specielt designet til familier som gerne vil være aktive - uden at det skal være primitivt eller have karakter af "badeland  & børnemenu".
Burma i børnehøjde er en aktiv rundrejse på egen hånd - det betyder at familien selv sætter tempoet med antal pauser, lange frokoster, antal aktiviteter osv.

Rejsen begynder i Mandalay, hvor i har tid til, at afklimatisere og vænne Jer til ferie rytmen og den fremmede kultur og indtryk. Herefter går turen til Bagan, Kalew med besøg hos elefanter, let vandring med overnatning i landsby hvor i til sidst kommer frem til Inle lake - Rejsen afsluttes med manér med et 4 dage ved Andamanerhavskysten og Nga Pali Beach - og naturligvis Yangon (Rangoon) med den store Shwedaggon Pagode.

Så tag ungerne med ud på en fantastisk rundrejse med vandreture, cykleture, elefantryg, og ikke mindst giv familien en oplevelse for livet!  - og sammen!

Program

Dag 1: Mandalay/ Ankomst
I bliver budt velkommen af vores lokale guide, der følger Jer til Jeres hotel og hjælper jer med check ind og evt. andet praktisk.
Måltider: - / - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 2: MANDALAY
Mandalay på egen hånd

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 3: MANDALAY - AMARAPURA - MINGUN - MANDALAY
Efter morgenmad på hotellet tager på en halv-dagstur til Amapua De Dødes by, hvor i besøger de 150 år gamle Mahagandayon kloster og berømt skole indenfor Budha´s lære. Der bor over 1000 munke på klostret, og som hver dag går procession ud inden dagens måltider - et imponerende syn af røde munke. I Amapura vil man også kunne gammelt håndværk i form af silke og bomuld vævning efter de gamle metoder (med håndskyde). I besøger U Bein broen, en 150 årig gammel træbro som stadig benyttes den dag i dag - Et flot bygningsværk, og motiv på mange postkort.
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 4: MANDALAY - SAGAING - MONYWA
Efter morgenmaden bliver I samlet op på hotellet, og bliver kørt via Ava broen videre til Sagaing Hills, ca. 21 km sydvest for Mandalay. Sagaing Hills er et område med mange klostre og pagoder. Besøg i landsbyen Sagiang for foden af bakkerne, med markeder, butikker, restauranter. I området findes Um Thounzeh hullerne, som gemmer på 45 Buddha billeder, samt Soon U Ponya Pagoden fra år 1312. Herfra er der en flot udsigt over Sagaing. Rejsen fortsættes mod Monywa, en typisk provinsby lokaliseret ved bredden af floden Chindwin.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 5: MONYWA - PHO-WIN DAUNG - PAKOKKU - BAGAN
 Dagen begynder med at I skal krydse Chindwin floden over den nye bro, og ud gennem et kobber-mine landskab til det meget sjældent besøgte tempel Pho Win Daung fra det 15 århundrede. Tempel komplekset består af mere end 450.000 sandstens budhhaer der er hugget og ridset ind i klippevæggene i hulerne, og i de mange små nicher. Hulefreskerne er stadig intakte typisk farvet i indigo. Mange af buddhaerne kan ses uden at man skal ind i hulerne og det er også her tilladt at bære fodtøj. Der er også en del aber omkring templet, som gerne tigger snacks.
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 6: BAGAN (På cykel eller med Heste-Droske)
Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien - en turistseværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan var hovedstaden i det første Myanmar Imperium - en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagan ruiner dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede. I besøger nogle af de største og vigtigste templer og pagoder, og transporteres rundt i området med hestedroske eller i cykler selv (Det bestemmer I). 
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 7: BAGAN
Bagan på egen hånd - eller en tur i hotellets pool.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 8: BAGAN - KALAW
Om morgenen kører I til Kalew - en tidligere britisk hill station. Køreturen tager det meste af dagen (ca. 8 timer) gennem små landsbyer alt imens vi lamngsom kommer op i bjergene. Kalew ligger i 1400 moh. Briterne søgte mød Kalew når det blev for varmt om sommeren - heroppe i højderne var klimaet mere fugtigt, køligt og ofte tåget, og mindede måske mere om "derhjemme". I dag findes der stadig mange engelske huse i Tudor stilen - omkranset af klassiske engelske haver. I området omkring Kalew ligger der mange landsbyer tilhørende Palaung minoriteten samt andre bjergstammer. Disse folk tager til Kalew markedet hver femte dag i dag deres farvestrålende klæder -og er en attraktion i sig selv.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 9: KALAW - GREEN HILL ELEPHANT CAMP
Green Hill er en privat Camp for beskyttelse af den burmesiske elefant. Se elefanterne bade, vær med til at fodrer samt kom med på en ridetur i skoven. Området er desuden fyldt med orkideer, teak, bambus skov, og tiltrækker en masser sommerfugle - nogle af dem på størrelse med eb voksen hånd.
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 10: KALAW - SHABIN - TEEIN (trekking)
I dag starter jeres 2 dages trek til Inle Lake - tidligt om morgen bliver i kørt med pick up truck ud til Shabin - en landsby beboet af Danu folket. Vejen og stierne de næste par dage vil fører jer igennem et smukt landskab og mødet med flere af de forskellige minoriteter som der er i området. I vil foruden Danu bla. møde Palaung, Pao og Taung Yoe. Jeres lokale guide vil undervejs introducerer Jer til de forskellige minoriteter og i vil opleve dagligdagen ude i landsbyerne på aller nærmeste hold. Frokost i Pawke (Pao landsby) hvorefter der er 3-½ times trek til landsbyen Teetain - hvor i skal overnatte
Måltider: M/ F /A
Overnatning: Landsby

Dag 11: TEETAIN - THANDAUNG (trekking) - INLE LAKE
Efter at have taget afsked med landsbyen venter der ca. 5 timers trekking ned mod bredden af Inle Lake. Undervejs vandrer i gennem bambus skoven, og landskabet åbner sig hver gang i kommer til en ny landsby. Landsbyerne tilhører minoriteter fra bl.a. Pao, Taung Yoe samt Intha folket. I området dyrker minoriteterne banan, papaya, kartofler og bønner. Frokost i landsbyen Thaudaung. Når i kommer til søbredden hen på eftermiddagen bliver i samlet op af en båd der vil sejle Jer Nyaung Shwe - som er hovedbyen på den nordlige bred af søen. Ankomst og indlogering på hotel.
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 12: INLE LAKE
I dag har i en hel dag ude på den 25 km lange sø. Inle Lake er berømt for fiskernes stående "et-ben's roning" samt de flydende haver, hvor der dyrkers grøntsager. I besøger pælelandsbyerne på søen samt den af landsbyerne langs søbredden som afholder dagens marked. I landsbyerne er der produktion af diverse lokale håndværk som ris papir fremstilling, silke vævere m.fl. - og man får følelsen af at gå rundt i et landbrugs-kunsthåndværks museum. Frokosten indtages på en af restauranter ude på søen. Efter frokosten fortsætter ekskursionen, og der vil også være tid til at besøge et kloster, eller hvad i nu har lyst til.
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 13: INLE LAKE - INDEIN
Ekskursion på Inle Lake og til landsbyen Indein. Eftermiddagen - til egen disposition.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 14: INLE LAKE - HEHO - THANDWE - NGAPALI BEACH
Transfer til lufthavnen i Heho og med fly Thandwe. Efter ankomst bliver I samlet op, og har ca. en 20 minutters køretur ned lands kysten til Amata Resort og Spa. Den burmesiske kyst er et spændende og godt alternativ til f.eks Thailand. Her er kun ganske få hoteller i området. Hvide strande ud til Andamnerhavet, og uberørte landsbyer i baglandet.
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 15: NGAPALI BEACH BEACH
Ngapali Beach ligger 10 km sydvest fra provinsbyen Thandwe, og er fortsat uspoleret.
Tæt på hotellerne ligger fiskerlandsbyerne, hvor livet går sin vante gang med fiskeri fra mindre både - og dyrkning af frugt og grønt i baglandet. At tage på badeferie i Burma, kan måske bedst sammenlignes med en rejse til Thailand for 20-30 år siden. Omkring strandene i Burma har disco-støj, neonlys og plastic souvenir endnu ikke taget sit indtog, og undervejs møder man en interesseret lokalbefolkning.
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 16: NGAPALI BEACH BEACH
En dejlig dag på stranden eller en udflugt til de omkringliggende landsbyer

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 17: NGAPALI BEACH BEACH
Endnu en dejlig dag på stranden eller en udflugt til de omkringliggende landsbyer

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 18: NGAPALI BEACH BEACH
Endnu en dejlig dag på stranden eller en udflugt til de omkringliggende landsbyer

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 19: NGAPALI - THANDWE - YANGON
Efter et par afslappende dage ved Andamanerhavet, Over middag går flyet tilbage til Yangon, hvor i efter check-in har dagen til fri dispoistion
Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 20: YANGON
En dag på egen hånd. Tag på opdagelse i downtown - i et mix mellem forfaldne koloni-style huse fra briternes tid - og det moderne Yangon. Eftermiddagen kan fx. byde på "High Tea" på The Strand, efterfulgt af solnedgang oppe ved Shwedaggon Pagoden.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 21: YANGON / afrejse
Afsked med nye burmesiske venner? - og måske tid til den sidste shopping.
Transfer til lufthavnen, og afrejse fra Yangon.

Galleri

 • Shwedagon-Pagoden-om-natten
 • Burma CykelIKON
 • kalew elefantcamp  x
 • Kalew-trekket-1
 • Kalew-trekket-2
 • Braende-udsalg
 • Palaung-kvinde-med-barn
 • Bagan-omraadet
 • Templer-i-solnedgangens-lys
 • Billede-347
 • Billede-366
 • Billede-440
 • Billede-442
 • Billede-341
 • Billede-421
 • pige tanaka
 • clam digging
 • billede
 • billede
 • billede
 • kalew trek
 • kalew trek
 • kalew trek
 • kalew trek
 • shan pao vinbonde  x

Mere info

Sværhedsgrad : let til moderat

Vandringen er let - og ikke teknisk svær, og kan klares af alle (børn ca. +5 år)

Typisk tager vandring 3 timer om formiddagen - efterfulgt af en frokostpause på ca. 1 time.
Eftermiddagen byder igen på 3-4 timers vandring.

På vandredagene er det blot jeres dagstursrygsæk i skal have med  - da jeres hovedbagagen bliver kørt direkte til hotellet ved Inle Lake.

Overnatning

Vi har på denne tur valgt at overnatte på gode hoteller og gæstehuse.
Efter en lang dag med en masse indtryk, sol og varme, er det rart at kunne få et bad og en rigtig seng. Vi overnatter så vidt muligt på privatejede hoteller. 


Fakta om Burma (Myanmar)


Hovedstad: Yangon (Rangoon)

Areal: 678.500 Km2

Tidszone: GMT + 6,5 timer

Indbyggertal: ca. 53 mio.

Befolkningstæthed: 70,9 pr. km2

Gns. levealder: 54,7 år

Befolkningsgrupper:
Burmesere 68%, shan 9%, karen 7%, rohingya 4%, kinesere 3%, mon 2% og andre 7%

Officielt sprog: Burmesisk

Andre sprog: Lokale sprog (bla. Shan, Kachin, Karen) og engelsk.

Analfabeter: 17,3%

Religion: Budhisme 89%, Kristendom 4%, Islam (Sunni) 4%, andre 3%.

Valuta: Kyat = 100 pyas.

Økonomi: Landbrug 64%, serviceerhverv 27% og industri 9%

Burma er i besiddelse af mange og rige naturressourcer, frodige jorde, et betydeligt fiskerierhverv – dertil kommer forekomster af ædelsten, naturgas, olie og teaktræ.

25 % af industrien er statsejet, men en liberalisering har de senere år betydet en stor vækst i mellemstore virksomheder. Nøgleindustrien som energi, sværindustri og udenrigshandlen er fortsat styret af regimet/militæret.
Udenrigshandelen med Kina er stigende og af vigtig betydning.

Priser & booking

Burma i børnehøjde

Turkode: CHD
Antal dage: 20 dage
Priser per person i dobbeltværelse
Vælg selv tidspunkt -  Åben for booking  kr.  19.430,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2900,-

Pris - voksen: DKK: 19.430,-
Pris - børn:     DKK: 14.780,-

I delt dobbeltværelse/ family room.
(ved mere end 4 personer:   laver vi gerne et tilbud)

Antal dage: 21 dage/20 nætter

Deltagerprisen inkluderer:  

 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider – markeret med M/F/A (se dagsprogrammet)
 • Transport til og fra lufthavn
 • Indenrigsflyvninger
 • Lokal guider, engelsk talende - (destinations guider)
 • Cykel leje eller hestedroske i Bagan
 • Cykel - ledsagervogn ( typisk en minibus/Hiace)
 • Alle båd ekskursioner
 • Alle skatter og afgifter
 • Porter fees i lufthavne
 • Rejsegaranti

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa-On-Arrival (USD 60)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige lommepenge – herunder drikkepenge
 • personlige udgifter - såsom kamera fees, drikkepenge, vask
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314