English site
Burma Explorer (4 pers)

Turkode: BUX4

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 16.900,-

Pris ved 2-3 personer: DKK: 19.700,-
Pris ved 4 personer:     DKK: 16.900,-

Er i flere så laver vi et tilbud

Antal dage: 17 dage/16 nætter

Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Burma Explorer - Aktiv rundrejse på egen hånd.

Denne aktive og alternative rundrejse byder på Burmas absolutte højdepunkter - og så lige lidt til.

I besøger Yangon (Rangoon), Mandalay, Bagan og Inle lake - men ikke mindst kommer i gennem Burma på cykel eller til fods, og oplever landet, landsbyerne , det tradtionelle landbrug, en anderledes livsform - og ikke mindst en smilende og imødekommnede befolkning. 

Cykling og vandring blandt stammefolk
På denne rejse cykler I i Mandalay området - via Mount Popa til Bagan.

Besøger den gamle Hillstation Kalew hvorfra I via små landsbyer til bjergene,  er på vandring blandt stammefolk og besøger Intha folket ude på Inle søen. 
 
En fattig befolkning
Befolkningen i Burma er meget fattig, og lønnen i et offentligt embede eller landbruget er meget lav. Derfor vil de fleste burmesere gerne arbejde i det private erhvervsliv, og måske allerhelst i turisterhvervet – hvor der er penge. Derfor mener vi, at det er vigtigt, at vi i stedet for at boykotte landet, besøger Burma, og taler og påvirker befolkningen. Fortæller om vores land og lader dem tjene penge på os til familien.

Program

Dag 1: YANGON – ankomst Ankomst til Yangon
I bliver budt velkommen af vores lokale guide, der følger Jer til Jeres hotel og hjælper jer med check ind og evt. andet praktisk. Tur med Rickshaw fra Martin Jetty langs Yangon River. Jeres første møde med Burma og Yangon afsluttes med manér – da programmet står på ”High Tea” på det berømte hotel fra 1896 ”The Strand”.

Overnatning: Hotel.

Dag 2: YANGON
Efter morgenmaden er der tid til at besøge Sule Pagoden i centrum af Yangon. Pagoden kan dateres over 2000 år tilbage. I besøger Mahabandoola Park, med uafhængigheds monumentet og Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) – hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Sightseeing og byvandring i den gamle by et spændende miks mellem britisk koloni byggeri i forfald og nye skyskrabere. 
Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden. Det anbefales at blive oppe ved pagoden til solnedgang.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 3: YANGON - MANDALAY
Tidligt op og transfer til togstationen – I skal med morgentoget til Mandalay.
Togturen er en oplevelse – Her kommer hele Burma forbi udenfor som indenfor.
I ankommer til Mandalay først på aftenen. Transfer til jeres hotel.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 4: MANDALAY (Cykel)
Mandalay – Den sidste kongeby i Myanmar. En dag med sightseeing i byen. Fremstilling af bladguld, Mahamuni pagoden, oprindeligt bygget under Kong Bodawpaya i 1784, og siges at indeholde et gammelt relief fra det 1. århundred, og altså nu dækket af et tykt lag bladguld. Eftermiddagen byder på det farverige Zegyo marked, Shwenandaw klosteret, Atumashi klostret samt Kuthodaw pagoden. Kuthodaw pagoden kaldes for verdens største bog, grundet de store stentavler med buddhistiske stentavler. Dagens afsluttes med solnedgangen fra Mandalay Hill.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 5: MANDALAY-MINGUN-MANDALAY (cykel)
Efter morgenmad cykles der gennem byen til Kywezon Jetty ved Mandalays travle flodbred. Herfra skal i med en lokal flodbåd til den gamle hovedstad Mingun (ca. 1 time sejlads).I Mingun finder i bl.a. Settawya Pagoden som indeholder Buddhas ”fodspor”. I ser den store klokke, som skulle have været en del af den ufuldendte Mingun Pagode – ødelagt af jordskælv, og oprindelig planlagt som verdens største.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 6: MANDALAY-AMARAPURA-MANDALAY (cykel)
Efter morgenmad på hotellet tager på en halv-dagstur til Amarapua De Dødes by, hvor i besøger de 150 år gamle Mahagandayon kloster og berømt skole indenfor Budha´s lære. Der bor over 1000 munke på klostret, og som hver dag går procession ud inden dagens måltider – et imponerende syn af røde munke. I Amapura vil man også kunne gammelt håndværk i form af silke og bomuld vævning efter de gamle metoder (med håndskyde). I besøger U Bein broen, en 150 årig gammel træbro som stadig benyttes den dag i dag - Et flot bygningsværk, og motiv på mange postkort.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 7: MANDALAY – PIN SI - MEIKTILA (Cykel)
Dagens etape tilbyder mange muligheder for at studerer det daglige liv på læandet og traditionelt landbrug. Fra Mandalay til Pin Si kommer i gennem flere landsbyer. Følgebilen samler Jer op i Pin Si, og kører jer til Meiktila. Meiktila er en mindre by som let kan udforskes til fods.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 8: MEIKTILA- MT. POPA
Etapen i dag byder på en relativ god vej, og undervejs har man udsigten til dagens mål Mount Popa. Der er et par bakker undervejs der skal besejres - men I har altid ledsagervognen i nærheden, og som backup. Efter ankomst til hotellet er der tid til et velfortjent hvil.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 9: MT. POPA- BAGAN (cykel)
Morgenen begynder med en let nedkørsel fra hotellet til foden af den gamle vulkan - Mount Popa. Der er 900 trin op til toppen, hvorfra der er et flot panorama over det landskab I har cyklet igennem. Frokost indtages i en af landsbyerne på vejen mod Bagan. Hvis I orker at cykle mere efter ankomsten til hotellet? - er det oplagt at cykel til et at de udvalgte solnedgangs templer i Bagan området - Husk kamera!

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

DAG 10: BAGAN (Cykel)
Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien – en turistseværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan var hovedstaden i det første Myanmar Imperium - en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagan ruiner dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede. I besøger nogle af de største og vigtigste templer og pagoder, og transporteres rundt i området med hestedroske.
Om eftermiddagen kommer i til landsbyen Myinkaba, lidt syd for Bagan, hvor i bl.a skal besøge Nanphaya, og Gu Byauk templerne, med mange flotte fresker. Landsbyen er desuden kendt for sin produktion af lakvarer.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 11: BAGAN - KALEW
Om morgenen kører I til Kalew – en tidligere britisk hill station. Køreturen tager det meste af dagen (ca. 8 timer) gennem små landsbyer alt imens vi lamngsom kommer op i bjergene. Kalew ligger i 1400 moh. Briterne søgte mød Kalew når det blev for varmt om sommeren – heroppe i højderne var klimaet mere fugtigt, køligt og ofte tåget, og mindede måske mere om ”derhjemme”. I dag findes der stadig mange engelske huse i Tudor stilen – omkranset af klassiske engelske haver. I området omkring Kalew ligger der mange landsbyer tilhørende Palaung minoriteten samt andre bjergstammer. Disse folk tager til Kalew markedet hver femte dag i dag deres farvestrålende klæder –og er en attraktion i sig selv.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel/Guesthouse

Dag 12: KALEW –LAMINE - PAWKE - KONE HLA - PATTUPAUK (TREKKING)
Efter en kort køretur med pickup truck, ankommer I til Danu landsbyen Lamine. her begynder I jeres soft-adventure og vandring mod Inle Lake. Ruten og stierne vil de næste par dage fører Jer igennem et smukt landskab, og et møde med flere forskellige minoriteter og traditionel sydøstasiasisk landsbrugskultur. I vil foruden Danu folket også møde Palaung, Pao og Taung Yoe. Jeres lokale vandreguide vil undervejs fungerer som både tolk for Jer som for indbyggerne i landsbyerne - som er mindst lige så nysgerrige. Frokost og pause i landsbyen Kone Hla. herefter er der ca. 3 timers vandring forbi rismarker og skiftevis bambus- og skovområder til landsbyen Pattuapuk, hvor i skal overnatte i et lokalt landsbyhus. Skift evt. til lettere fodtøj, og gå på opdagelse i landsbyen, og se på det daglige liv, og de for os glemte håndværk. Aftensmaden serveres i landsbyhuset.

Trek: 16 km/ ca. 6 timer
Måltider: M/ F /A
Overnatning: Landsby

Dag 13: PATTUPAUK - NANYOKE - TONELÈ - INLE LAKE (TREKKING)
I landsbyen står man tidligt op. Så der er afgang fra Pattupauk ved 8-tiden. Terrænet er først fladt - men så bliver det gradvist mere kuperet. En lang stigning stigning på ca. 200 højdemeter til et flot udsigtspunkt - inden det går nedad mod søbredden. Landsbyen Nanyoke er udgangspunkt for dagens første pause.

Undervejs vandrer i gennem bambus skoven, og landskabet åbner sig hver gang i kommer til en ny landsby
Landsbyerne tilhører minoriteter fra bl.a. Pao, Taung Yoe samt Intha folket. I området dyrker landsbyerne banan, papaya, kartofler og bønner. Frokost i landsbyen Thaudaung. Når i kommer til søbredden hen på eftermiddagen bliver i samlet op af en båd der vil sejle Jer Nyaung Shwe – som er hovedbyen på den nordlige bred af søen. Ankomst og indlogering på hotel.

Trek: 15 km/ ca. 6 timer
Måltider: M/ F / -
Overnatning: Hotel

Dag 14: INLE LAKE
I dag har i en hel dag ude på den 25 km lange sø. Inle Lake er berømt for fiskernes stående ”et-ben’s roning” samt de flydende haver, hvor der dyrkers grøntsager. I besøger pælelandsbyerne på søen samt den af landsbyerne langs søbredden som afholder dagens marked. I landsbyerne er der produktion af diverse lokale håndværk som ris papir fremstilling, silke vævere m.fl. – og man får følelsen af at gå rundt i et landbrugs-kunsthåndværks museum. Frokosten indtages på en af restauranter ude på søen. Efter frokosten fortsætter ekskursionen, og der vil også være tid til at besøge et kloster, eller hvad i nu har lyst til.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 15: INLE LAKE – HEHO – YANGON
Fra Naung Shwe og Inle er der ca. 1,5 times kørsel til Heho, hvorfra i tager med formiddags flyet til Yangon.
Efter indkvartering på hotellet er resten af dagen sat af til opdagelse på egen hånd.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 16: YANGON – Afrejsedag
Tid til den sidste shopping på Scott markedet, og tid til afsked med nye burmesiske venner?  Sent på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, og afrejse fra Yangon.

Måltider: M/ - / -

Galleri

 • Shwedagon-Pagoden-om-natten
 • Burma CykelIKON
 • Kalew-trekket-1
 • Kalew-trekket-2
 • Braende-udsalg
 • Palaung-kvinde-med-barn
 • Bagan-omraadet
 • Templer-i-solnedgangens-lys
 • Billede-347
 • Billede-366
 • Billede-440
 • Billede-442
 • Billede-341
 • Billede-421

Mere info

Sværhedsgrad : let til moderat

For dem der cykler regelmæssigt. Vi cykler mellem 20-50 km om dagen på denne tur – og der vil være nogle stigninger undervejs – som det er mere end tilladt at trække over. Alle skal nemlig kunne være med.

Der er en lokalguide samt ledsagervogn med på hele cykelturen, så vi blandt andet ikke skal cykle med vores bagage. Ledsagervognen kan også bruges såfremt en deltager har brug for en "cyklefridag". 

Overnatning

Vi har på denne tur valgt at overnatte på gode hoteller og gæstehuse.
Efter en lang dag på cyklen i sol og vejstøv, er det rart at kunne få et bad og en rigtig seng. Vi overnatter så vidt muligt på privatejede hoteller. Kontakt os for tilbud på enkeltværelse.


Fakta om Burma (Myanmar)


Hovedstad: Yangon (Rangoon)

Areal: 678.500 Km2

Tidszone: GMT + 6,5 timer

Indbyggertal: ca. 53 mio.

Befolkningstæthed: 70,9 pr. km2

Gns. levealder: 54,7 år

Befolkningsgrupper:
Burmesere 68%, shan 9%, karen 7%, rohingya 4%, kinesere 3%, mon 2% og andre 7%

Officielt sprog: Burmesisk

Andre sprog: Lokale sprog (bla. Shan, Kachin, Karen) og engelsk.

Analfabeter: 17,3%

Religion: Budhisme 89%, Kristendom 4%, Islam (Sunni) 4%, andre 3%.

Valuta: Kyat = 100 pyas.

Økonomi: Landbrug 64%, serviceerhverv 27% og industri 9%

Burma er i besiddelse af mange og rige naturressourcer, frodige jorde, et betydeligt fiskerierhverv – dertil kommer forekomster af ædelsten, naturgas, olie og teaktræ.

25 % af industrien er statsejet, men en liberalisering har de senere år betydet en stor vækst i mellemstore virksomheder. Nøgleindustrien som energi, sværindustri og udenrigshandlen er fortsat styret af regimet/militæret.
Udenrigshandelen med Kina er stigende og af vigtig betydning.

Priser & booking

Burma Explorer (4 pers)

Turkode: BUX4
Antal dage: 17 dage
Priser per person i dobbeltværelse
Vælg selv tidspunkt -  Åben for booking  kr.  19.700,-  Book denne rejse
Vælg selv tidspunkt -  Åben for booking  kr.  16.900,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse: Ikke muligt

Pris ved 2-3 personer: DKK: 17.900,-
Pris ved 4 personer:     DKK: 14.400,-
(ved mere end 4 personer:  
 laver vi gerne et tilbud)

Antal dage: 17 dage/16 nætter

Deltagerprisen inkluderer:  

 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider – markeret med M/F/A (se dagsprogrammet)
 • Transport til og fra lufthavn
 • Tog fra Yangon-Mandalay (Upper class)
 • Indenrigsflyvninger
 • Lokal guider, engelsk talende - (destinations guider)
 • Cykel leje
 • Cykel - ledsagervogn ( typisk en minibus/Hiace)
 • Alle entreer til sightseeing, nationalparker iht. program
 • Alle båd ekskursioner
 • Alle skatter og afgifter
 • Porter fees i lufthavne
 • Rejsegaranti

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa-On-Arrival (USD 80 pr. 1/1 - 2013)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige lommepenge – herunder drikkepenge
 • personlige udgifter - såsom kamera fees, drikkepenge, vask
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314