English site
Burma Adventure

Turkode: BAVI

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 14.700,-


Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Burma, Adventure - På Egen hånd


15 dages Aktiv rundrejse til Burma's højdepunkter.

 • Yangon
 • Inle Lake
 • Kalew
 • Bagan
 • Monywa
 • Mandalay

samt 2 dages let trek i bjergene ved Inle Lake, med overnatninger i landsbyerne.

På denne rundrejse bestemmer man selv tempoet om dagen, og har undervejs skiftende burmesiske lokal guider til sin rådighed.

Program

Dag 1: YANGON – ankomst Ankomst til Yangon
I bliver budt velkommen af vores lokale guide, der følger Jer til Jeres hotel og hjælper jer med check ind og evt. andet praktisk. Tur med Rickshaw fra Martin Jetty langs Yangon River. Jeres første møde med Burma og Yangon afsluttes med manér – da programmet står på ”High Tea” på det berømte hotel fra 1896 ”The Strand”.

Overnatning: Hotel.

Dag 2: YANGON
Efter morgenmaden er der tid til at besøge Sule Pagoden i centrum af Yangon. Pagoden kan dateres over 2000 år tilbage. I besøger Mahabandoola Park, med uafhængigheds monumentet og Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) – hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Sightseeing og byvandring i den gamle by et spændende miks mellem britisk koloni byggeri i forfald og nye skyskrabere. 
Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden. Det anbefales at blive oppe ved pagoden til solnedgang.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 3: YANGON - MANDALAY
Tidligt op og transfer til togstationen – I skal med morgentoget til Mandalay.
Togturen er en oplevelse – Her kommer hele Burma forbi udenfor som indenfor.
I ankommer til Mandalay først på aftenen. Transfer til jeres hotel.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 4: MANDALAY
Mandalay – Den sidste kongeby i Myanmar. En hel dag med sightseeing i byen. Fremstilling af bladguld, Mahamuni pagoden, oprindeligt bygget under Kong Bodawpaya i 1784, og siges at indeholde et gammelt relief fra det 1. århundred, og altså nu dækket af et tykt lag bladguld. Eftermiddagen byder på det farverige Zegyo marked, Shwenandaw klosteret, Atumashi klostret samt Kuthodaw pagoden. Kuthodaw pagoden kaldes for verdens største bog, grundet de store stentavler med buddhistiske stentavler. Dagens afsluttes med solnedgangen fra Mandalay Hill.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 5: MANDALAY-AMARAPURA-MINGUN-MANDALAY
Efter morgenmad på hotellet tager på en halv-dagstur til Amapua De Dødes by, hvor i besøger de 150 år gamle Mahagandayon kloster og berømt skole indenfor Budha´s lære. Der bor over 1000 munke på klostret, og som hver dag går procession ud inden dagens måltider – et imponerende syn af røde munke. I Amapura vil man også kunne gammelt håndværk i form af silke og bomuld vævning efter de gamle metoder (med håndskyde). I besøger U Bein broen, en 150 årig gammel træbro som stadig benyttes den dag i dag - Et flot bygningsværk, og motiv på mange postkort.

Efter frokost sejler i fra Kywezon Jetty ved Mandalays travle flodbred. Herfra skal i med en lokal flodbåd til den gamle hovedstad Mingun (ca. 1 time sejlads).I Mingun finder i bl.a. Settawya Pagoden som indeholder Buddhas ”fodspor”. I ser den store klokke, som skulle have været en del af den ufuldendte Mingun Pagode – ødelagt af jordskælv, og oprindelig planlagt som verdens største.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 6: MANDALAY – SAGAING - MONYWA
Efter morgenmaden bliver I samlet op på hotellet, og bliver kørt via Ava broen videre til Sagaing Hills,  ca. 21 km sydvest for Mandalay. Sagaing Hills er et område med mange klostre og pagoder. Besøg i landsbyen Sagiang for foden af bakkerne, med markeder, butikker, restauranter. I området findes Um Thounzeh hullerne, som gemmer på 45 Buddha billeder, samt Soon U Ponya Pagoden fra år 1312. Herfra er der en flot udsigt over Sagaing. Rejsen fortsættes mod Monywa, en typisk provinsby lokaliseret ved bredden af floden Chindwin. Efter ankomsten til Monywa tager jeres guide jer med til det hindu-stylede Than-Buddha tempel, som er unikt og kendt i hele Myanmar for dets flotte stuk arbejder tilbage fra det 17 århundrede. Hvis I har lyst, vil der også være mulighed for at besøge traditionelle tæppe vævere og lak-varer fabrikation.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 7: MONYWA – PHO-WIN DAUNG – PAKOKKU – BAGAN
Dagen begynder med at I skal krydse Chindwin floden over den nye bro. Området I kører igennem indeholder meget kobber - og udvindes lokalt og primitivt samt effektivt af  kinesiske mineselskaber. Der er ca. 1 times kørsel til det meget sjældent besøgte tempel Pho Win Daung fra det 15 århundrede. Tempel komplekset består af mere end 450.000 sandstens budhhaer der er hugget og ridset ind i klippevæggene i hulerne, og i de mange små nicher. Hulefreskerne er stadig intakte typisk farvet i indigo. Mange af buddhaerne kan ses uden at man skal ind i hulerne og det er også her tilladt at bære fodtøj – så længe I ikke træder ind i det aller helligste.Undervejs er der rig mulighed for at stoppe i de mange landsbyer i kommer igennem mod byen Pakokko. Pakkoko er centrum for tobakshandel, og herfra skal I ned ad Ayeyarwaddy floden med båd. Der ca. 2 timer videre mod Bagan.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 8: BAGAN (På cykel eller el-cykel)
Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien – en turistseværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan var hovedstaden i det første Myanmar Imperium - en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagan ruiner dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede. I besøger nogle af de største og vigtigste templer og pagoder, og transporteres rundt i området med hestedroske.
Om eftermiddagen kommer i til landsbyen Myinkaba, lidt syd for Bagan, hvor i bl.a skal besøge Nanphaya, og Gu Byauk templerne, med mange flotte fresker. Landsbyen er desuden kendt for sin produktion af lakvarer.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 9: BAGAN
Dagen er til fri disposition.
Flere steder i Old Bagan og New Bagan udlejes der cykler, så det er nemt at komme ud på opdagelse i tempelområdet eller langs floden og i landsbyerne.
En anden mulighed (om end en del dyrer) er at flyve med luftballon over Bagan.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Bagan

Dag 10: BAGAN - KALEW
Om morgenen kører I til Kalew – en tidligere britisk hill station. Køreturen tager det meste af dagen (ca. 8 timer) gennem små landsbyer alt imens vi lamngsom kommer op i bjergene. Kalew ligger i 1400 moh. Briterne søgte mød Kalew når det blev for varmt om sommeren – heroppe i højderne var klimaet mere fugtigt, køligt og ofte tåget, og mindede måske mere om ”derhjemme”. I dag findes der stadig mange engelske huse i Tudor stilen – omkranset af klassiske engelske haver. I området omkring Kalew ligger der mange landsbyer tilhørende Palaung minoriteten samt andre bjergstammer. Disse folk tager til Kalew markedet hver femte dag i dag deres farvestrålende klæder –og er en attraktion i sig selv.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel/Guesthouse

Dag 11: KALEW –LAMINE - PAWKE - KONE HLA - PATTUPAUK (TREKKING)
Efter en kort køretur med pickup truck, ankommer I til Danu landsbyen Lamine. her begynder I jeres soft-adventure og vandring mod Inle Lake. Ruten og stierne vil de næste par dage fører Jer igennem et smukt landskab, og et møde med flere forskellige minoriteter og traditionel sydøstasiasisk landsbrugskultur. I vil foruden Danu folket også møde Palaung, Pao og Taung Yoe. Jeres lokale vandreguide vil undervejs fungerer som både tolk for Jer som for indbyggerne i landsbyerne - som er mindst lige så nysgerrige. Frokost og pause i landsbyen Kone Hla. herefter er der ca. 3 timers vandring forbi rismarker og skiftevis bambus- og skovområder til landsbyen Pattuapuk, hvor i skal overnatte i et lokalt landsbyhus. Skift evt. til lettere fodtøj, og gå på opdagelse i landsbyen, og se på det daglige liv, og de for os glemte håndværk. Aftensmaden serveres i landsbyhuset.

Trek: 16 km/ ca. 6 timer
Måltider: M/ F /A
Overnatning: Landsby

Dag 12: PATTUPAUK - NANYOKE - TONELÈ - INLE LAKE (TREKKING)
I landsbyen står man tidligt op. Så der er afgang fra Pattupauk ved 8-tiden. Terrænet er først fladt - men så bliver det gradvist mere kuperet. En lang stigning stigning på ca. 200 højdemeter til et flot udsigtspunkt - inden det går nedad mod søbredden. Landsbyen Nanyoke er udgangspunkt for dagens første pause.

Undervejs vandrer i gennem bambus skoven, og landskabet åbner sig hver gang i kommer til en ny landsby
Landsbyerne tilhører minoriteter fra bl.a. Pao, Taung Yoe samt Intha folket. I området dyrker landsbyerne banan, papaya, kartofler og bønner. Frokost i landsbyen Thaudaung. Når i kommer til søbredden hen på eftermiddagen bliver i samlet op af en båd der vil sejle Jer Nyaung Shwe – som er hovedbyen på den nordlige bred af søen. Ankomst og indlogering på hotel.

Trek: 15 km/ ca. 6 timer
Måltider: M/ F / -
Overnatning: Hotel

Dag 13: INLE LAKE
I dag har i en hel dag ude på den 25 km lange sø. Inle Lake er berømt for fiskernes stående ”et-ben’s roning” samt de flydende haver, hvor der dyrkers grøntsager. I besøger pælelandsbyerne på søen samt den af landsbyerne langs søbredden som afholder dagens marked. I landsbyerne er der produktion af diverse lokale håndværk som ris papir fremstilling, silke vævere m.fl. – og man får følelsen af at gå rundt i et landbrugs-kunsthåndværks museum. Frokosten indtages på en af restauranter ude på søen. Efter frokosten fortsætter ekskursionen, og der vil også være tid til at besøge et kloster, eller hvad i nu har lyst til.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 14: INLE LAKE – HEHO – YANGON
Fra Naung Shwe og Inle er der ca. 1,5 times kørsel til Heho, hvorfra i tager med formiddags flyet til Yangon.
Efter indkvartering på hotellet er resten af dagen sat af til opdagelse på egen hånd.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel

Dag 15: YANGON – Afrejsedag
Tid til den sidste shopping på Scott markedet, og tid til afsked med nye burmesiske venner?  Sent på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, og afrejse fra Yangon.

Måltider: M/ - / -

Galleri

 • Inle-Lake Landsby1
 • Marked Tanaka
 • Kalew Tudor-style
 • Kalew trek 1
 • Kalew trek
 • Yangon By Bus1 0C
 • P-Plads Burma- 147
 • Munke 138
 • Mingun Burma- 122
 • Bonde Dreng Inle Lale 102
 • Fiskere Inle Lake 103
 • Kloster Inle-Lake 108
 • Budah Buddah Burma 163
 • Er-min-rygsaek-stadig-tung
 • Vandring-mod-Inle Lake
 • Bagan -Ved-Ananda-pagoden
 • Appelsiiiiin

Mere info

 

Nødvendigt udstyr:


Stor dagsturs rygsæk

Sovepose eller lagenpose
En alm. sovepose eller lagenpose – hvad du nu foretrækker samt liggeunderlag.

Vandrestøvler
Gode trekkingstøvler, med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at støvlerne skal være gået til inden turen. Stierne kan være glatte.

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke. Og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Visum

For alle rejsende kræves der et gyldigt pas (udløbsdato mindre end 6 måneder) samt et Myanmar visum. Turister får udstedt et 28 dages visa der begynder fra den dag du rejser ind i landet - og er gældende 3 måneder fra udstedelsesdagen.
Du kan opnå visum til Myanmar ved alle Myanamr ambassader og konsulater.

Da der ikke findes nogen Myanmar ambassader/konsulat i Danmark, er det i stedet muligt at opnå visum ved indrejse.

Visa ved ankomst:
Det er nu blevet muligt at opnå "visa on arrival" ved ankomst til Yangon International Airport. Dog skal der inden ankomst til Yangon søges om et såkaldt "letter of invitation"/ indrejse tilladelse.

Til brug for dette skal du derfor sende os flg. oplysninger:
- fulde navn (som i dit pas)
- faders navn
- nationalitet
- religion
- profession
- fødselsdato og år
- pas nummer
- udstedelses dato (pas)
- udløbsdato (pas)
- ankomst og afrejse dag/tid (til Burma)
- 1 pasfoto (Du kan evt. scanne billedet og emaile det til os)

Send udfyldt visumformular, pasfoto samt en kopi af dit pas på email eller fax. Når din ansøgning er blevet behandlet, vil du modtage en indrejse tilladelse.

Der kan gå op til 3 uger for at opnå indrejse tilladelse, da din ansøgning skal sendes til Pyimana (den nye regeringsby). Så snart vi har indrejse tilladelsen sender vi dig din kopi. Du skal således medbringe tilladelsen på din rejse og fremvise den ved check-ind skranken for flyet til Yangon (Typisk i Bangkok), og igen til immigrationsmyndighederne ved ankomsten til Yangon Internationale lufthavn. Du skal desuden medbringe 2 stk. pasfoto

Pris for "visa on arrival"
1 person USD $ 80,-- (USD$ 20,-- visa fee and US$ 60,-- adm. gebyr).

Da det er en service TIMBUKTU og Burma Specialisten yder sammen med vores samarbejdspartnere i Myanmar - skal vi gøre opmærksom på at naturligvis kun hjælper vores egne kunder/gæster.
Hvorfor vi henviser øvrige til http://www.myanmarvisa.com/

Priser & booking

Burma Adventure

Turkode: BAVI
Antal dage: 15 dage
Priser per person i dobbeltværelse
Vælg selv tidspunkt -  Åben for booking  kr.  14.700,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse:

Deltagerprisen inkluderer: 

 • Burmesiske lokalguider
 • De fleste måltider (markeret med M=morgen, F=frokost, A= aften)
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse, dog ikke under trekking delen)
 • Al form for lokaltransport
 • Rejsegaranti

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer (øl, vin, sodavand osv.)
 • Evt. forsikringer
 • International flyforbindelse til Yangon


Vi hjælper dig naturligvis gerne med flybilletten.
Ring evt. for tilbud på fly fra København via Bangkok eller Singapore.

 

 

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314